Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί στον χθεσινό αγώνα του Ιάλυσου με τον Ιωνικό

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφορικά με τα επεισόδια που συνέβησαν χθες το απόγευμα, στη διάρκεια του αγώνα του Ιάλυσου με τον Ιωνικό, εξέδωσε η Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτίας Δωδεκανήσου. 

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση οι Αστυνομικοί αναφέρουν: 

Προχειρότητα- αδιαφορία - ανεπάρκεια !!!"´Επεισοδια που συνέβησαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο δημοτικό γήπεδο Ιαλυσού κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων της Ιαλυσού και του Ιωνικού για την κατηγορία football league 2 (Γ κατηγορία ) , είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξουν δυο αστυνομικοί στο νοσοκομείο, τραυματίες.

Όπως φαίνεται στην περιοχή μας, για αγώνες που πρόσφατα διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών ήταν απαραίτητη η παρουσία διμοιρίας υποστήριξης, ενώ σε αυτούς που υπάρχει μετακίνηση και παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων στέλνουμε τους αστυνομικούς με το ´´καπελάκί´ τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργηθεί, με τα ανωτέρω αποτελέσματα. Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιος ´´φωτεινός νους´´ αποφάσησε να´´κλειδώσεί´ μια χούφτα αστυνομικούς στην εξέδρα των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να καταλήξουν στο νοσοκομείο, έπειτα από επίθεση των οπαδών.

Επειδή έχουμε κουραστεί να αναδεικνύουμε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο συναδέλφους μας και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός, εκτιμούμε ότι μόνο εάν απευθυνθούμε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, να απαντηθούν τα ερωτήματα που μας γεννώνται (ποιος σχεδίασε τα μέτρα, ποιος επέτρεψε την οργανωμένη μετακίνηση Φιλάθλων, ποιος έκρινε ότι δεν απαιτείται η παρουσία διμοιρίας υποστήριξης κ.α.) ώστε να αποδοθούν ευθύνες, σε όσους δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας


ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ   ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος"