Δήμος Νισύρου: «Πολύ σύντομα η εφαρμογή του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης»

Δήμος Νισύρου: «Πολύ σύντομα η εφαρμογή του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης»

Δήμος Νισύρου: «Πολύ σύντομα η εφαρμογή του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 332 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου για την κυκλική οικονομία αναφέρει τα εξής:

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο Νισύρου προχωρεί με σταθερά βήματα. Πρίν δύο εβδομάδες φορτώθηκαν σε τρία μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα για λογαριασμό της εταιρίας ανακύκλωσης Kos Recycle, με έδρα την ΚΩ, τα υλικά ανακύκλωσης που συλλέγονται στη μάντρα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Νισύρου παρέδωσε : 7100 κιλά χαρτιού, 430 κιλά τηγανέλαια , 730 κιλά ηλεκτρονικές συσκευές διαφόρων ειδών, 432 κιλά πλαστικών ( pet και παγούρια ) , 610 κιλά παλαιά σίδερα.

Tο πρόγραμμα ανακύκλωσης λειτουργεί τα τελευταία 4,5 χρόνια και στόχος μας είναι να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης σε επίπεδο που να ξεπερνά το 80% των ανακυκλώσιμων υλικών. Ο Δήμος Νισύρου έχει τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία τα οποία συλλέγονται με ηλεκτροκίνητα οχήματα τύπου GUPIL και ηλεκτρικά τρίκυκλα έτσι ώστε να έχουμε μηδενικές εκπομπές στο περιβάλλον.

Τα ανακυκλώσιμα υλικά μεταφέρονται στην μάντρα του δήμου όπου και γίνεται διαλογή. Με τη χρήση του συμπιεστή τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει ο δήμος ,συμπιέζονται τα χαρτιά και τα πλαστικά σε παλέτες έτοιμες προς αποστολή.

Το πρόγραμμα του δήμου συνεχίζεται με την ενεργή συμμετοχή μεγάλης μερίδας πολιτών και με τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού καθαριότητας. Η ανακύκλωση συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σκοπιά. Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων διότι επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη και συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης όπου ο πολίτης θα λαμβάνει αντίτιμο των υλικών που ανακυκλώνει.

Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα όλων μας και θα εξασφαλιστεί μόνο με την δική μας ενεργή συμβολή και να θυμόμαστε πάντα ότι «το καλύτερο απόβλητο είναι αυτό που δεν παράγεται ποτέ».

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»