Εθελοντική αιμοδοσία  στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου με κινητή μονάδα αιμοληψίας και καταρτισμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Την αιμοδοσία οργανώνουν από κοινού η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ανεκτίμητη πράξη αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Η συνεχής και μεγάλη ανάγκη του Νοσοκομείου Ρόδου για αίμα και τα παράγωγά του αποτελεί πρόκληση και ευθύνη για όλους τους πολίτες του νησιού. Η αιμοδοσία απευθύνεται στους μαθητές, στους γονείς και κηδεμόνες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να συνδράμει την προσπάθεια αυτή. 

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας  από 18 έως 62 ετών και μαθητές ηλικίας 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. Η ιατρός Μαίρη Γκουιντάλια του τμήματος Αιμοδοσίας επισκέφθηκε ήδη το 4ο Γενικό Λύκειο την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ενημέρωσε όλους τους μαθητές που έχουν ήδη συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους για την αναγκαιότητα και την ορθή διαδικασία μιας αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία  θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 στο κτήριο του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου στην περιοχή Ροδοπούλα (οδός Μιχαήλ Μπόνη) στην Ανάληψη.