Εκδηλώσεις στη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη

Η Δημοτική Αρχή της Λέρου, μέσω του ΔΟΠΑΙΣΑΠ και η ΕΑΣ Δωδεκανήσου, συναποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή φυσικής αγωγής, προπονητή στίβου και συνιδρυτή του ΓΣΝ Λέρου Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, συνδιοργανώνοντας το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, αγώνες αντοχής σε δημόσιο δρόμο, απευθυνόμενοι στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, στους αθλούμενους  εκεί, ανεξάρτητα από το άθλημα που ο καθένας ασχολείται, αλλά και στους απλούς πολίτες της Δωδεκανήσου που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, συμμετέχοντας στους αγώνες με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούν.

Η ΕΑΣ Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου επέλεξε να πλαισιώσει την Αγωνόδικη Επιτροπή με εκπαιδευτικούς-καθηγητές φυσικής αγωγής, που εξεδήλωσαν την επιθυμία να βρεθούν στο νησί και τιμήσουν με την παρουσία τους το συνάδελφο και φίλο στον ίδιο του τον τόπο. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται κριτές-γυμναστές από τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο, αλλά και από τη Λέρο με τη Σοφία Νταλαρή που πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΕΑΣ Δωδεκανήσου.

Το Στάδιο Στίβου της Αγίας Μαρίνας θα αποτελέσει το βασικό σημείο συγκέντρωσης και πραγματοποίησης όλων των δρώμενων το πρωί του Σαββάτου. 

Όλοι οι δρόμοι (πέντε ηλικιακές κατηγορίες αγώνων) έχουν αφετηρία και τερματισμό τον στίβο του σταδίου. Εκεί θα βρίσκεται η Γραμματεία των αγώνων, θα γίνονται οι απονομές στους νικητές και νικήτριες κάθε αγώνα, εκεί θα απονέμονται (σε όσους τερματίζουν τον αγώνα τους τρέχοντας ή βαδίζοντας) τα αναμνηστικά διπλώματα και θα πραγματοποιηθούν οι πέντε κληρώσεις ισάριθμων χορηγών δωροεπιταγών των 100 ευρώ η καθεμία, μια κλήρωση για κάθε αγώνα. 

Τέλος, στον ίδιο χώρο θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λέρου από τον Δήμαρχο του νησιού Μιχάλη Κόλια, για την ονοματοδοσία του σταδίου στον εκλιπόντος.

Την επομένη το πρωί θα τελεσθεί  τρισάγιο στον τάφο του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, με την παρουσία προπονητών, αθλητών, εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων στίβου της Δωδεκανήσου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Λέρου, συγγενών και φίλων της οικογένειας.