Στον… αέρα η έδρα του ντέρμπι Διαγόρας- Ιάλυσος

Σημαντικό πρόβλημα με την διεξαγωγή του τοπικού ντέρμπι ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ιάλυσο που είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Κυριακή στις 3 μ.μ. προέκυψε κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση για τα μέτρα τάξης παρουσία εκπροσώπων  και των δυο συλλόγων! 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία δεν μπορεί να ανάψει το “πράσινο φως” για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, λόγω των εργασιών που ξεκίνησαν να γίνονται στο γκρεμισμένο τοιχίο επί της οδού Βύρωνος. Εξαιτίας του ότι υπάρχουν αδρανή υλικά διάσπαρτα στον χώρο της εξέδρας αλλά και του δρόμου, η αστυνομία θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι άκρως επικίνδυνο και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δώσει τη σχετική άδεια, ξέροντας παράλληλα ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να δώσει το παρών και αρκετός κόσμος, φίλαθλοι και των δυο ομάδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διαγόρας βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον αρμόδιο εργολάβο αλλά και τον αντιδήμαρχο πολιτιστικών μνημείων και υπηρεσιών Δόμησης Ρόδου Στέφανο Δράκο προκειμένου το συντομότερο δυνατό να μαζευτούν όλα τα αδρανή υλικά, να καθαριστεί ο χώρος αλλά και να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει κάποιος μέσα στο γήπεδο από την πλευρά του δρόμου.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που η Αστυνομία δεν δώσει έγκριση για να γίνει το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο, τότε αναγκαστικά ο αγώνας θα πρέπει να διεξαχθεί στην δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει ο Διαγόρας που είναι το … «Οικονομίδειο» γήπεδο!

«Τηλεοπτικό» το τοπικό ντέρμπι
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι και «τηλεοπτικό» μιας και θα καλυφθεί «ζωντανά» από την ΕΡΤ 3. Αναλυτικά, όλο το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου
Τρίκαλα (15:00): Τρίκαλα- Ένωση Ασπροπύργου
Νίκαια (15:00): Ιωνικός-Νίκη Βόλου (ΕΡΤ3)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου
«Π. Βουζουνεράκης» (15:00): Ο.Φ. Ιεράπετρας- Π.Ο. Τρίγλιας
Βόλος (15:00): Ολυμπιακός Βόλου- Καλαμάτα
Ηγουμενίτσα (15:00): Θεσπρωτός- Καβάλα
Ρόδος (15:00): Γ.Σ. Διαγόρας- Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (ΕΡΤ3)
«Στ. Μαυροθαλασσίτης» (15:00): Αιγάλεω- Βέροια.