ReGeneration: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους

ReGeneration: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους

ReGeneration: Πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους

Φίλιππος Ζάχαρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Η απασχόληση στην Ελλάδα είναι από τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον κοινωνικό ιστό και ιδιαίτερα η απορρόφηση των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης η ανεργία εκτοξεύθηκε στα ύψη και ειδικά οι νέοι βρέθηκαν σε πολύ δυσχερή θέση. Ωστόσο μιας και η κρίση αυτή θεωρητικά και στατιστικά παρουσιάζει πλέον σχετική κάμψη, ολοένα και περισσότερες επαγγελματικές καλές πρακτικές και δράσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μία από αυτές τις δράσεις είναι το πρόγραμμα απασχόλησης “ReGeneration”, με τη βοήθεια του οποίου δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Αν μη τι άλλο παρόμοια προγράμματα λειτουργούν τρόπον τινά ως σανίδες σωτηρίας για τους νέους ανθρώπους που έχουν πολλά προσόντα και που τα τελευταία χρόνια ψάχνουν απεγνωσμένα στην Ευρώπη την οποιαδήποτε θέση εργασίας.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα
Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας.

Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στη νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του «brain drain».

Σε ποιους απευθύνεται
To ReGeneration απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα.

Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς.

Η κοινότητα Global Shapers
Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.

ReGeneration – LinkedIn / Μια συνεργασία - ορόσημο
Η συνεργασία στρατηγικής σημασίας ανακοινώθηκε από το ReGeneration. Πρόκειται για τη συνεργασία με το LinkedIn Learning, τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική πλατφόρμα.

Μέσω του LinkedIn Learning, το πρόγραμμα, για πρώτη φορά, «ξεκλειδώνει» χιλιάδες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους τους ReGenerators (τους υποψηφίους εκείνους που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε κύκλο του προγράμματος), καθώς δημιουργώντας τον εξατομικευμένο λογαριασμό τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 9.000 online μαθήματα σε soft, hard και business skills, λαμβάνοντας εξειδικευμένη εκπαίδευση αλλά και την ανάλογη πιστοποίηση από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως.

Η συνεργασία αυτή με το παγκοσμίως κυρίαρχο professional social medium LinkedIn, αποτελεί ορόσημο για το ReGeneration, καθώς σηματοδοτεί ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη ενός από τους κύριους στόχους του προγράμματος, το up/re skilling της επόμενης γενιάς νέων επαγγελματιών, με ελεύθερη πρόσβαση σε soft, business και hard skills.

Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα
To ReGeneration τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταφέρει να τοποθετήσει περισσότερους από 1.100 ταλαντούχους νέους σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε 430 εταιρείες πανελλαδικώς. Από τις προσλήψεις αυτές, οι 600 πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2018 έως και σήμερα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική εξέλιξη και ανάπτυξη του προγράμματος τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης αγγίζουν το 230%.

Αν μη τι άλλο λοιπόν πρόκειται για το πρόγραμμα που προσφέρει εργασιακές δυνατότητες στους νέους ανθρώπους. Πάνω απ’ όλα όμως τους εισάγει στην αγορά εργασίας και δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον τους. Με την ελπίδα οι νέοι άνθρωποι να νιώσουν ότι είναι αποδεκτοί αλλά πάνω απ’ όλα χρήσιμοι στην εργασιακή αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr.

Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10

Μητσοτάκης: "Συνεχής η μάχη κατά της ακρίβειας" – "Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αρχίζει να κάμπτεται"

Δ. Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας

Σε ιστορικά υψηλά, 28,5 δισ. ευρώ και 13% του ΑΕΠ η άμεση συμβολή του Τουρισμού

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 1 έως 5 Απριλίου

Νέος κατώτατος μισθός: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους με προϋπηρεσία

Τράπεζες / Κλειστές για 4 ημέρες - Τι ισχύει με συναλλαγές και μισθοδοσίες