Διεθνείς αγώνες στη Ρόδο γίνονται για να… γίνουν

Η Ρόδος ήταν, είναι και θα παραμείνει για κάτι αιώνες ακόμα ένα σημείο της Μεσογείου τουριστικά ιδανικό και προορισμός ανθρώπων από κάθε άκρο της Γης, λόγω του ότι συνδυάζει απίστευτα Ιστορία, φύση και τις ιδιαιτερότητες των κατοίκων της όσο κανένα άλλο νησί στην Ελλάδα.

Λογικό είναι λοιπόν ν’ αποτελεί πόλο έλξης προσωπικοτήτων και από τον αθλητικό χώρο, όπως και όλων όσοι θέλουν να διοργανώσουν αγώνες κάθε αθλήματος και κατηγορίας.

Εδώ και μια δεκαπενταετία έχουν φιλοξενηθεί στη Ρόδο Island Games, διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου, ποδηλασίας, τένις, τριάθλου, σκοποβολής, σκακιού,  tae kwon do, squash, ράγκμπι, μαραθωνίου, μηχανοκίνητου αθλητισμού κι έπεται και συνέχεια.

Δεν νομίζω να υπάρχει, όχι απλώς κάποιο νησί, αλλά ούτε κάποια άλλη περιοχή στην Ελλάδα με πληθώρα διοργανώσεων και ποικιλία πάνω απ’ όλα.

Οι περισσότερες από τις παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε συνεργασία πολλές φορές και με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο να οργανώνουν σημαντικούς αγώνες σε σημεία ιδανικά ανά τον κόσμο.

Σημασία έχει πάνω απ’ όλα και ο κόσμος της Ρόδου όμως να είναι κοντά σ’ αυτά τα γεγονότα κι έτοιμος να τα υποστηρίξει με την παρουσία του κατ’ αρχάς, όπως και ως εθελοντής όποτε χρειαστεί. Διότι είναι αλήθεια πως κάποιες φορές έγιναν στη Ρόδο αγώνες διάφορων αθλημάτων για τα… μάτια του κόσμου και κάποιες άλλες διεξήχθησαν μεταξύ …συγγενών και φίλων.

Είναι πάντως καλό, όσο δημοφιλές κι αν είναι κάποιο άθλημα στον κόσμο, να γίνεται μια, κατά κάποιον τρόπο, έρευνα, για το ποια απήχηση μπορεί να έχει στο νησί και όχι να φιλοξενείται απλώς γιατί θα το απολαύσουν οι συμμετέχοντες.

Υποδομές γι’ αγώνες και φιλοξενία υπάρχουν, θέληση υπάρχει, όμως πρέπει να υπάρχει και το φίλαθλο κοινό για να τους παρακολουθήσει.

Έτσι, δεν ξέρω κατά πόσο πιάνουν τόπο κάποιες διοργανώσεις χωρίς την απαραίτητη στήριξη από τον κόσμο. Ας τα υπολογίσουμε λοιπόν με μολύβι και χαρτί…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ