Συνεργασία των συνταξιούχων  με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία στο γραφείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου η κοπή της βασιλόπιτας.  

Παρευρέθηκαν περισσότεροι από εκατό συνταξιούχοι που γέμισαν την αίθουσα ενώ πολλοί παρέμειναν έξω. Σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε η πρόεδρος του Σωματείου  Γεωργία Φαρμακίδου.

Χθες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του σωματείου,  αποτελούμενη από την πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και τον ταμία, επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου και εξέθεσε ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου τα οποία απασχολούν τους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα:
• Το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής για την εκτέλεση  μαστογραφίας. Αποτέλεσμα είναι να προσέρχονται οι ασθενείς ακόμη και πριν από τις 6:00 π.μ. για να λάβουν αριθμό προτεραιότητας.

• Το θέμα προμήθειας μηχανημάτων απαραίτητων για ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε αντικατάσταση των παλαιών. Το ζήτημα αυτό το Σωματείο έχει θέσει στο Υπουργείο Υγείας ήδη εδώ και 9 μήνες.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου αναγνώρισε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται σκληρά, είναι όμως απαραίτητη η άμεση πρόσληψη προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τέλος, η αντιπροσωπεία τόνισε ότι παρακολουθεί τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου γιατί θεωρεί ότι η υγεία και η περίθαλψη πρέπει να είναι δημόσιες, δωρεάν και υψηλής στάθμης, για όλους τους πολίτες χωρίς εξαίρεση.  

Ο Διοικητής είπε ότι συμφωνεί με την άποψη του σωματείου και γνωρίζει τις ελλείψεις.
Για νέες προσλήψεις ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα και πιθανόν να υπάρξει απάντηση τον Μάρτιο. Για το θέμα των μαστογραφιών είπε ότι είχε συνάντηση με το προσωπικό ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και τα προβλήματα του αριθμού προτεραιότητας.  

Το Σωματείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα  ζητήματα του νοσοκομείου.