Ρόδος: Δήλωσε «ουσιοεξαρτώμενος» για την κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος με όρους

«Ουσιοεξαρτώμενος» δήλωσε χθες απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου ο 54χρονος που συνελήφθη με 112 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Ο κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ουσιών.

Έτσι τρεις ημέρες πριν τη σύλληψή του, θέλοντας να προμηθευτεί ποσότητα ουσιών για δική του αποκλειστικά χρήστη, συνάντησε αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής σε συνοικία στην πόλη της Ρόδου ο οποίος και του έδωσε τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, καθώς επρόκειτο να φύγει από το νησί μας. Ο 54χρονος είπε ότι τα προμηθεύτηκε προκειμένου με τις ποσότητες αυτές αν και δεν ήταν καλής ποιότητας, να καλύψει τις ανάγκες του για περίπου 15 ημέρες.

Ο συλληφθείς τόνισε πως εργάζεται έχει σταθερό εισόδημα αλλά και χώρο όπου διαμένει και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει διακινήσει ή επρόκειτο να διακινήσει ναρκωτικά. Σε ό,τι αφορά τη μικρή ποσότητα που βρέθηκε σε δεύτερη κατοικία του, δήλωσε ότι δεν είναι σπίτι αλλά αποθήκη και πως ο ίδιος είχε αφήσει τη μικροποσότητα των ναρκωτικών εκεί για να τα χρησιμοποιήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 54χρονου έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 1η Φεβρουαρίου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά από έλεγχο που διενήργησαν στα σπίτια του όπου και εντόπισαν περισσότερα από 112 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, την 1η Φεβρουαρίου 2020 στις 11 το πρωί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς διαδοχικές έρευνες σε δυο κατοικίες του δράστη στην πόλη της Ρόδου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστης κάνναβης βάρους 112,4 γραμμαρίων
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.