«Πρόκειται για σκευωρία» είπε  κατηγορούμενος για αποπλάνηση

Για «σκευωρία» σε βάρος του και σε βάρος της οικογένειάς του, έκανε λόγο απολογούμενος χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ο 69χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών νεότερα των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως όλα όσα του καταλογίζονται είναι ψέματα και μάλιστα κατασκευασμένα με σκοπό να του καταστρέψουν την οικογένεια. Ο 69χρονος το αιτιολόγησε λέγοντας πως οι οικογένειες που τον κατήγγειλαν είχαν προηγούμενα μαζί του.

Η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με τις αγορεύσεις του εισαγγελέα της έδρας, των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και φυσικά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου 2014 έγινε καταγγελία στην αστυνομία από τη μητέρα των δύο εκ των τεσσάρων κοριτσιών, σε βάρος του 69χρονου, ο οποίος και τελικά παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ειδικότερα το δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στον 69χρονο, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και η οποία φέρεται να είχε τελεστεί το 2001 και να δικαστεί για αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών νεότερα των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Κώστας Ασλάνης και πολιτικής αγωγής οι κ.κ. Ιωάννης Χαρίτος και Ιωάννης Μπαλαλής.