Επίσκεψη κλιμακίου Ερυθρού Σταυρού στο Επαρχείο Καρπάθου

Το ενδεχόμενο ίδρυσης παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού και στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, εξέφρασε η Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου, με επιστολή που απέστειλε προς τον Γενικό Πρόεδρο Ερυθρού Σταυρού  κ. Ιωάννη Αυγερινό. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ρόδου Ν. Δωδεκανήσου αποτελούμενο από τις κ. Σταματία Παρασκευά, κ. Κατερίνα Κυριακάτου και την κ. Γεωργία  Καπόττου βρέθηκε στην Κάρπαθο στις 30 Ιανουαρίου 2020 σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου.

Κατόπιν αποδοχής της προφορικής προσκλήσεως της Επάρχου Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου Καλλιόπης  Νικολαΐδου, οι ανωτέρω επισκέφθηκαν το επαρχείο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου όπου συζητήθηκαν οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού γενικότερα, του περιφερειακού παραρτήματος Ρόδου αλλά και τη μεγάλη πιθανότητα για ίδρυση παραρτήματος στην Κάρπαθο στον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας όπως εκτιμήθηκε. 

Την ομάδα πλαισίωσε και η κ. Χριστίνα Τσορού εκπρόσωπος  της ιατρικής, ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, μέλος του Διεθνούς Δικτύου «Γιατροί του Κόσμου.»

H έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου Καλλιόπη  Νικολαΐδου εξέφρασε την ικανοποίησή της αναφέροντας χαρακτηριστικά «-Κάνοντας καλό, η αγάπη επιστρέφει σε εμάς.»