Σύσκεψη για τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στη Ρόδο

Σε σύσκεψη για την οργάνωση του κοινού αγώνα για προσλήψεις στις δομές πρωτοβάθμιας Υγείας στα χωριά της Ρόδου και στο ΕΚΑΒ καλεί η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου την Πέμπτη 13/02 στην πόλη της Ρόδου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου στις 6 το απόγευμα. 

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα, η Επιτροπή αναφέρει: «Η κατάσταση των υποδομών δημόσιας Υγείας σε όλη την ύπαιθρο του νησιού μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Τα κέντρα Υγείας Έμπωνας, Άρχαγγέλου καθώς και το ΠΙ Γενναδίου αδυνατούν λόγω της υποστελέχωσης να ανταποκριθούν σε απλά επείγοντα περιστατικά, παραπέμποντάς τα στο Νοσοκομείο Ρόδου με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτή η καθυστέρηση για την υγεία των ασθενών. Έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλες μαρτυρίες ανθρώπων τραυματισμένων στην άσφαλτο να περιμένουν για πάνω από μία ώρα το ΕΚΑΒ.

Στη Ρόδο των πεντάστερων πολυτελών ξενοδοχείων, των επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στη Ρόδο που παράγεται τεράστιος πλούτος, η υγεία και η ζωή των εργαζομένων και του λαού έρχεται σε δεύτερη μοίρα τόσο για τη σημερινή όσο και για την προηγούμενη κυβέρνηση. Για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έγιναν αλλά και αυτές που προγραμματίζονται να γίνουν, βρέθηκε και θα βρεθεί άφθονο κρατικό χρήμα να τις στηρίξει πολύμορφα, όμως για την Υγεία του λαού για το κράτος δεν υπάρχει ευρώ!

Μια μόνο χαρακτηριστική απόδειξη των παραπάνω αποτελεί ότι στο Νοσοκομείο Ρόδου που "σηκώνει" το κύριο βάρος στο νησί, υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων αλλά και των γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, η Μονάδα Εντατική Θεραπείας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά λόγω της υποστελέχωσης.

Η μόνη λύση για όλους εμάς που αγανακτούμε με αυτή την κατάσταση είναι να οργανωθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις για να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου για εμάς και για τα παιδιά μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς των δημοτικών ενοτήτων Νότιας Ρόδου, Λινδίων, Αρχαγγέλου, και Αταβύρου, σε σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στα κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου, Έμπωνα και στο ΠΙ Γενναδίου. Επιπλέον ζητάμε την άμεση συγκρότηση μόνιμων μονάδων ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο σε κάθε δημοτική ενότητα του νησιού μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και των γιατρών του Νοσοκομείου της Ρόδου, για προσλήψεις εδώ και τώρα, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κλείνοντας καλούμε στη σύσκεψη όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και όλα τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/02 στην πόλη της Ρόδου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου στις 18:00».