Σεμινάριο πυροπροστασίας σε οδηγούς τουριστικών λεωφορείων της Ρόδου

Σεμινάρια πυροπροστασίας παρακολούθησαν χθες από έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικά Λεωφορεία Α.Ε.

Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων των οδηγών της εταιρείας αλλά και την κατάλληλη προετοιμασία τους, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όποιο περιστατικό τους τύχει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Αντίστοιχα σεμινάρια οι οδηγοί της εταιρείας Ελληνικά Λεωφορεία Α.Ε. (που έχει το έργο της TUI) παρακολουθούν και για την παροχή πρώτων βοηθειών και μάλιστα η επιμόρφωσή τους αυτή, γίνεται ανά δύο έτη.

Έτσι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εδώ στη Ρόδο, το σεμινάριο για την πυροπροστασία από τον Πυραγό κ. Δημήτριο Μενεμενλή και τον Ανθυποπυραγό κ. Γεώργιο Λοΐζο, το οποίο και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 


Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος των εργαζόμενων οδηγών στην εταιρεία “Ελληνικά Λεωφορεία Α.Ε.” κ. Γιάννης Μανιάς δήλωσε τα εξής:

«Ο κλάδος μας και η εταιρεία μας και πιο συγκεκριμένα ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε ενήμεροι για οτιδήποτε μπορούμε να προσφέρουμε στον επιβάτη, για αυτό το λόγο κάνουμε σεμινάρια για την πυρασφάλεια όπως κάνουμε σεμινάρια και για τις πρώτες βοήθειες.

Κάθε δύο χρόνια γίνονται τα σεμινάρια αυτά και ευελπιστούμε στην καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και καλύτερο ταξίδι για τον επιβάτη μας».
 


Αναφερόμενος στα οφέλη των σεμιναρίων αυτών, ο κ. Μανιάς είπε ότι μέσα από αυτά μαθαίνουν πώς να αντιδράσουν σε τυχόν περιστατικό: «Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του κόσμου και η δική μας και για αυτό τα κάνουμε όλα αυτά».

Ο κ. Μανιάς έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ένα τέτοιο συμβάν το οποίο είχε συμβεί το 2016 στον Αρχάγγελο όπου κάηκε ολοσχερώς ένα λεωφορείο. Το λεωφορείο, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, βρισκόταν εν κινήσει μεταφέροντας 50 ανθρώπους. Ευτυχώς ο οδηγός ήταν έμπειρος, αντέδρασε ψύχραιμα και συντονισμένα και έτσι κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο τόσο οι 50 επιβάτες όσο και ο ίδιος, σώοι και αβλαβείς. 

«Βέβαια το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά αυτά είναι σίδερα. Φτιάχνονται και αγοράζονται. Ο κόσμος και οι ζωές έχουν προτεραιότητα πάνω από όλα για εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάς.