Η Ρόδος υποδέχεται τα  «αστέρια» της ποδηλασίας

Με σημαντικούς επαγγελματίες και όχι μόνο ποδηλάτες θα …γεμίσει η Ρόδος τον Μάρτιο, όταν και θα διεξαχθεί γι’ άλλη μια χρονιά το «Rhodes Tour» από τον Ροδήλιο σε συνεργασία με τη Sports Tours Hellas και τη στήριξη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. 

Ήδη οι διοργανωτές ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τις ομάδες που θα φτάσουν στο νησί μας και θα το προβάλλουν διεθνώς από τη συμμετοχή και τη διαμονή των αποστολών, αφού πέρα από τους αθλητές, θα υπάρχουν οι προπονητές τους, οι τεχνικοί-μηχανικοί και παράγοντες των επαγγελματικών ομάδων. 

Η γερμανική «Dauner Akkon Pro Cycling Team» θα πάρει μέρος με έντεκα ποδηλάτες αλλά και νέα ταλέντα της με προοπτικές να πρωταγωνιστήσουν και σ’ άλλους σημαντικούς αγώνες μέσα στο 2020. 

Παρούσα στη Ρόδο θα είναι και η «Joker Fuels of Norway», με παρουσία σε αγώνες της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της UCI. Και σ’ αυτή την ομάδα υπάρχουν αρκετοί νεαροί αθλητές από τη Σκανδιναβία που αναμένεται να έχουν συμμετοχή και σ’ άλλους αγώνες ανά τον κόσμο αυτή τη χρονιά. 
 

Από τη Σκανδιναβία προέρχεται η «Joker Fuels of Norway»
Από τη Σκανδιναβία προέρχεται η «Joker Fuels of Norway»


Για τη διοργάνωση
Το «Rhodes Tour 2020» έχει προγραμματιστεί από την 1η έως και τις 8 Μαρτίου και θα συμμετάσχουν συνολικά είκοσι πέντε ομάδες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ωκεανία. Η μία απ’ αυτές είναι επιπέδου Pro Tour, οι δεκατρείς επαγγελματικές, τρεις Εθνικές ομάδες και οκτώ σύλλογοι. Στη διοργάνωση της Ρόδου οι συμμετέχοντες προέρχονται από Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Καναδά, Αυστραλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ρωσία, Τσεχία, Ιρλανδία και Σλοβακία. 

Συνολικά θα συμμετάσχουν 175 ποδηλάτες, ο μέγιστος αριθμός για το επίπεδο αυτής της διοργάνωσης, που θα μείνουν στη Ρόδο από δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή γενικότερα του νησιού μας. Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, την 1η Μαρτίου θα γίνει το Γκραν Πρι, από 6 έως 8 Μαρτίου τα τρία ΕΤΑΠ του Γύρου Ρόδου, ενώ στις 4 του συγκεκριμένου μήνα έχει μπει στο πρόγραμμα το σιρκουί του Ροδήλιου στο «Ζέφυρος»,  όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση, προκειμένου να συμμετάσχουν ποδηλάτες από τους συλλόγους της Ρόδου μαζί μ’ αυτούς από τις κορυφαίες ομάδες που θα βρίσκονται στο νησί μας.