Συζητήθηκε η καλύτερη αστυνόμευση της λαϊκής αγοράς

Με τη χορήγηση αδειών πώλησης σε παραγωγούς και τη χωροθέτησή τους στη λαϊκή αγορά του αγίου Δημητρίου ασχολήθηκε η επιτροπή λαϊκών αγορών, που συνεδρίασε χτες υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη εμπορίου και επιχειρηματικότητας Γιάννη Φλεβάρη.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής με τη νέα της σύνθεση στην οποία πήραν μέρος η αντιδήμαρχος επιχειρησιακής λειτουργίας και καθημερινότητας του πολίτη Τσαμπίκα Κιαχαγιά, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πρωτογενή τομέα και εμπορίου Σάββας Καραταπάνης, ο διεθυντής ανάπτυξης Δωδεκανήσου Πάνος Βενέρης, ο διευθυντής εμπορίου Χρήστος Καραϊσαρίδης, ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Νίκος Δημήτρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε η χορήγηση των αδειών στους παραγωγούς που θα δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά αγίου Δημητρίου ενώ έγινε και η χωροθέτηση της δραστηριότητάς τους. Σημειώνεται ότι δόθηκαν επτά νέες άδειες σε αντίστοιχο αριθμό παραγωγών και ακολούθησε η χωροθέτησή τους.

Επίσης συζητήθηκαν και θέματα αστυνόμευσης του χώρου της λαϊκής ώστε να μην εισέρχονται σε αυτήν δίκυκλα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των καταναλωτών  ενώ για την εφαρμογή της απόφασης, θα ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας.

Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διεύθυνσης εμπορίου, συζητήθηκε και η αναγκαιότητα να λειτουργήσει τουαλέτα και μάλιστα υπάλληλος του δήμου να βρίσκεται εκεί τα Σάββατα ως υπεύθυνος για να μην προκαλούνται βανδαλισμοί κάτι που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν.

Όπως υπογραμμίστηκε η μεγαλύτερη λαϊκή του νησιού πρέπει να διέπεται από σωστή λειτουργία και για το λόγο αυτό επισημάνθηκε ότι οι εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες θα βρίσκονται συνεχώς κοντά στους παραγωγούς για την επίλυση των ζητημάτων που προικύπτουν.