Έπεσαν στα «μαλακά» δύο Ροδίτες κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος και 26χρονος που κατηγορούνταν για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, δενδρυλλίου κάνναβης και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τα ναρκωτικά, ενώ έκρινε ένοχο μόνο τον 33χρονο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για την οπλοκατοχή επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σύμφωνα με τις οποίες οι δύο συλληφθέντες κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Μετά από την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τους δύο άνδρες έως το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 2013  οπότε και έγιναν αντιληπτοί από τον 33χρονο. Τότε ο τελευταίος πέταξε έξω από το παράθυρο του σπιτιού του μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 111,2 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Στη συνέχεια και μετά από την επέμβαση των αστυνομικών ο 33χρονος τους παρέδωσε μέσα από το σπίτι του ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,20 εκατοστών, το οποίο βρέθηκε μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο κουτί υδροπονικής εγκατάστασης με δύο λαμπτήρες φωτισμού και μία συσκευή εξαερισμού, ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί της ίδιας εγκατάστασης που όμως ήταν εκτός λειτουργίας, μία σιδερογροθιά, ένα ξύλινο γκλοπ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια και ο 26χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό βάρους 9,4 γραμμαρίων και μία κροτίδα.