Μιχ. Μπαλάνος: «Το νοσοκομείο της Ρόδου θεμελιώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Δ. Κρεμαστινό»

Σε διορθωτική δήλωση προχώρηκε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχάλης Μπαλάνος, αναφορικά με όσα είχε αναφέρει στην συνέντευξή του στη "Ροδιακή" τις προηγούμενες ημέρες, για την θεμελίωσή του.

Αναλυτικότερα στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Το Νοσοκομείο της Ρόδου όπως και πολλά άλλα εκείνης της περιοδου, θεμελιώθηκαν από τον συμπατριώτη μας Υπουργό Υγείας κ. Δ. Κρεμαστινό.

Επομένως ότι αναφέρθηκε για τη θεμελίωσή του δικού μας, όπου αντί του ονόματος του κ. Κρεμαστινού παρεισέφρυσε το όνομα του κ. Σκουλάκη συνιστά σοβαρό, ακατανόητο και αδικαιολόγητο λάθος εκ μέρους μου, για το οποίο και απολογούμαι.

Το περίεργο είναι ότι στην αναμνηστική πλάκα που εντοιχίσαμε στην κύρια είσοδο του κτηρίου και της οποίας το κείμενο ο ίδιος συνέταξα,αναφέρεται το όνομα του κ. Κρεμαστινού ως ιδρυτή του Νοσοκομείου.

Πρόκειται επομένως περί λάθους του οποίου την ευθύνη πλήρως αναλαμβάνω και όχι περί σκοπιμότητος.Σκοπιμότητες στη ζωή μου ουδέποτε υπηρέτησα.Ελπίζω αυτό να το αποδέχεται και ο κ. Κρεμαστινος με τον οποίο είχα πάντα καλή σχέση.

Σε ότι αφορά την περιγραφή των γεγονότων εκείνης της εορταστικής εκδήλωσης - που σε κάθε περίπτωση δεν έγινε  κατά την  περίοδο της προεδρίας μου-η δημοσιογράφος κ. Λουλουδάκη και η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ,που φιλοξένησε το κείμενο,ουδεμία ευθύνη φέρουν.

Μιχάλης Μπαλάνος