Φυλάκιση 32 ετών επιβλήθηκε σε δύο δουλέμπορους

Φυλάκιση 32 ετών επιβλήθηκε σε δύο δουλέμπορους

Φυλάκιση 32 ετών επιβλήθηκε σε δύο δουλέμπορους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 176 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 32 χρόνια φυλάκισης και 45.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Ουκρανοί για τη μεταφορά 13 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Ειδικότερα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μάνου Τεχνίτη και Μεταξίας Ψαρογιάννη, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο και ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, δηλαδή κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 16 ετών και 3 μηνών, καθώς και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 22.500 ευρώ για κάθε Ουκρανό.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 2019 στις 8 το βράδυ οπότε και εντοπίστηκε το σκάφος που επέβαιναν αυτοί και οι λοιποί αλλοδαποί, ανοικτά της Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου, το ιστιοφόρο «DODU» σημαίας Τουρκίας στο οποίο επέβαιναν οι δύο Ουκρανοί και οι 13 άνδρες από το Ιράκ.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 13 Ιρακινών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι «Πηγάδια» Καρπάθου, ενώ οι δύο Ουκρανοί ηλικίας 30 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές - Κυβερνήτες.

Από το Λιμεναρχείο Καρπάθου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο σκάφος και η βοηθητική βάρκα του.

Σε βάρος των δύο Ουκρανών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να οδηγήσουν το σκάφος. Όπως είπαν, Τούρκος στα γειτονικά παράλια τους απείλησε με όπλο αναγκάζοντάς τους να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, κατά τη διάρκεια του οποίου δέχτηκαν επίσης απειλές με μαχαίρια από τους Ιρακινούς επιβαίνοντες έως ότου εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο Ουκρανοί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο