Ρόδος: Έπαυσε η δίωξη σε 65χρονο που  εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του

Έπαυσε οριστικά από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος 65χρονου ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος ότι εισέπραττε επί τέσσερα χρόνια τη σύνταξη της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι εκείνη είχε πεθάνει!

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, η μητέρα του κατηγορούμενου απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2007,  ωστόσο εκείνος έως και τον Οκτώβριο του 2011, συνέχιζε να εισπράττει κανονικά τη σύνταξή της, ενώ δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της όπως όφειλε προκειμένου αυτή να διακοπεί.

Έτσι κατηγορείται ότι εισέπραξε το συνολικό ποσό των 50.804 ευρώ, ζημιώνοντας με τον τρόπο αυτό τον συνταξιοδοτικό φορέα της μητέρας του.

Σε βάρος του 65χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από την οποία το περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και η υπόθεσή του προσδιορίστηκε να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο με τον νέο ποινικό κώδικα έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη για τον 65χρονο, λόγω παραγραφής.