Σε εξέλιξη οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων της Χάλκης

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη νέα Δημοτική Αρχή Χάλκης για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων στο νησί αλλά και για άλλες αρμοδιότητές του, μίλησε χθες, σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κ. Άγγελος Φραγκάκης,

Καταρχάς, όπως είπε ο Δήμαρχος, ως νέα Δημοτική Αρχή είχαν θέσει τις εξής προτεραιότητες: Η πρώτη είχε να κάνει με την απομάκρυνση των παλιών απορριμμάτων από τον οικισμό και η ολοκλήρωση μίας μελέτης ενός βιολογικού καθαρισμού για το νησί.

Όσον αφορά τα απορρίμματα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση προχθές, η οποία μάλιστα είχε πάρα πολλές δυσκολίες καθώς τρεις μήνες προσπαθούσαν να την διεκπεραιώσουν και τώρα ασχολούνται με την ολοκλήρωση της μελέτης.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, όπως εξήγησε, υπήρχε η δομή στο νησί ωστόσο τα ανακυκλώσιμα υλικά έμεναν εκεί αφού δεν μπορούσαν να φύγουν. Τώρα, βρίσκονται σε συζητήσεις τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης όσο και με την Ανακύκλωση Συσκευών για να ενεργοποιήσουν ξανά τις συμβάσεις και να έρχονται να παίρνουν τα ανακυκλώσιμα από το νησί.

Για τη σεζόν
Ερωτηθείς σχετικά με την τουριστική κίνηση στο νησί, ο κ. Φραγκάκης είπε ότι δεν έχει προβλήματα αφού η Χάλκη πάει πολύ καλά τουριστικά και οι πληρότητες στο νησί είναι πάνω από 95%-96% ενώ η σεζόν πηγαίνει μέχρι και τέλη Οκτωβρίου. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς τα επόμενα χρόνια είναι να αναβαθμίσουμε το προϊόν και να γίνει πιο ποιοτικός ο τουρισμός που έρχεται στο νησί», δήλωσε.

Για την ΑΝ.ΔΩ.
Ως νέος Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.), ο κ. Φραγκάκης, είπε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα δημόσιου χαρακτήρα, έχουν βγει τα αποτελέσματα και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται. Τώρα, βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης των ιδιωτικών έργων, τα οποία είναι 58, κυρίως έργα  μεταποίησης και τα αποτελέσματα θα βγουν τέλη Φεβρουαρίου. 

Το επόμενο πρόγραμμα που  θα ανοίξει είναι το αλιείας, πάλι για ΟΤΑ και Οργανισμούς τους και περιμένουν τα επόμενα χρόνια τα καινούργια ΕΣΠΑ ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τις προτάσεις τους.