Αλέξανδρος Κολιάδης: «Θα είμαστε αμείλικτοι!»

To θέμα της νομιμοποίησης των γηπέδων της περιοχής μας αλλά και της πληρότητάς τους σε θέματα ασφαλείας, είναι το μεγάλο στοίχημα του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Αλέξη Κολιάδη και της διοίκησής του.

Είναι κάτι που ειπώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρουσία εκπροσώπων των σωματείων του νησιού.

Ο κ. Κολιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ έντονα και είμαι πολύ χαρούμενος από το γεγονός ότι ήδη κάποια σωματεία κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες».

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ πρόσθεσε ακόμα τα εξής: «Ο στόχος μας είναι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου να είναι ξεκάθαρο σε όλα τα γήπεδα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Πρόθεσή μας είναι να μην γίνονται παιχνίδια σε γήπεδα τα οποία είναι επικίνδυνα για τους αθλητές και όσους βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Το κακό δεν γίνεται πάντα. Μια φορά θα γίνει και εμείς θέλουμε να το προλάβουμε».

Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να μπορέσει να πετύχει κάτι που δεν έγινε εδώ και πολλά χρόνια μέσα σε μερικούς μήνες μέχρι και την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, απάντησε ως εξής:

«Είναι αλήθεια ότι έως τώρα δινόταν πάντοτε η σχετική παράταση στις διαδικασίες με τις ευλογίες φυσικά του κράτους. Δεν γίνεται όμως να επαναπαυόμαστε σε αυτό κάθε φορά. Θέλουμε επιτέλους να μπει μια τάξη σε ένα ζήτημα το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.

Σας θυμίζω το παράδειγμα της Σάμου όπου πριν από μερικά χρόνια είχαν …κατεβάσει ρολά. Δεν δόθηκε άδεια σε κανένα γήπεδο, τα πρωταθλήματα σταμάτησαν αλλά δόθηκαν λύσεις και τα γήπεδα φτιάχτηκαν.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο. Από τη δική μας πλευρά δεν θα ανάψουμε το “πράσινο φως” για κανένα γήπεδο που δεν θα έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν θα είναι νόμιμο δηλαδή και δεν θα πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Αν χρειαστεί, να γίνονται όλα τα παιχνίδια σε συγκεκριμένα γήπεδα που θα έχουν τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις.

Από τη δική μας πλευρά θα το πράξουμε. Από εκεί και πέρα είναι και ευθύνη του αρμόδιου Υφυπουργού. Αν θέλει να πάρει αυτός την ευθύνη,  είναι κάτι άλλο. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να …σπάσουμε αυγά. Δεν πάει άλλο».