Οι "Ανθισμένες Μανόλιες" στα Μαριτσά

Οι "Ανθισμένες Μανόλιες" στα Μαριτσά

Οι "Ανθισμένες Μανόλιες" στα Μαριτσά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 265 ΦΟΡΕΣ

H θεατρική ομάδα "Theorion" του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου "Ωρίωνας" μετά το Παραδείσι και την πόλη της Ρόδου συνεχίζει τις επιτυχημένες παραστάσεις της και παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου τις “Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μανή στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Μαριτσών "Ο Κερωνιάτης".

Λίγα λόγια για το έργο
Οι «Ανθισμένες Μανόλιες» ένα έργο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, ο οποίος έγραψε στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, αυτή την τρυφερή, δραματική κωμωδία, με αφορμή τον πρόωρο θάνατο της αδερφής του. Οι «Ανθισμένες Μανόλιες» ή ατσάλινες μανόλιες κατά τον αγγλικό τίτλο «Steel Magnolias», είναι ένα έργο - ύμνος προς την γυναικεία φύση. Ο οξύμωρος τίτλος που τονίζει την αντίθεση ανάμεσα στο λεπτεπίλεπτο άνθος της μανόλιας και το σκληρό μέταλλο, θέλει να παρουσιάσει τις γυναίκες όπως ακριβώς είναι, τόσο εύθραυστες και ντελικάτες, όσο σκληρές κι ανθεκτικές παράλληλα. Η ιστορία που μας διηγείται είναι γλυκόπικρη, όπως είναι και η ίδια η ζωή…

Έξι γυναίκες, έξι διαφορετικές προσωπικότητες συναντιούνται στο συνοικιακό κομμωτήριο της επαρχίας Τσινκουάπιν της Λουιζιάνας κι ανταλλάσσουν μικρές καθημερινές στιγμές ζωής. Μέσα από τις απλές, γεμάτες χιούμορ συζητήσεις τους, ξεδιπλώνονται στη σκηνή ολόκληρη η ζωή και η ψυχοσύνθεσή τους, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται αξίες όπως η αληθινή φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η μητρότητα και η συμπόνια. Οι ηρωίδες του έργου είναι τόσο γήινες κι αληθινές που σίγουρα ο καθένας μας , θα βρει ένα σημείο ταύτισης με αυτές.

Στο κομμωτήριο της Τρούβυ, μίας δυναμικής κι έξυπνης γυναίκας, προσλαμβάνεται η Αννέλ, ένα νεαρό, συνεσταλμένο κορίτσι, που μετακόμισε πρόσφατα στην πόλη. Σταθερές πελάτισσες του κομμωτηρίου είναι η Κλαίρη, μία ευκατάστατη χήρα δημάρχου ποπροσπαθεί να ξορκίσει τη μοναξιά της μέσα από το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό της και η, επί πολλών ετών φίλη της, Γουίζερ, μία επίσης πλούσια χήρα, απογοητευμένη από τη ζωή της, με ιδιαίτερα εκρηκτικό κι οξύθυμο χαρακτήρα. Την παρέα συμπληρώνουν η Μαλύν, με την κόρη της, Σέλμπυ, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί.

Δυστυχώς όμως οι γιατροί, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας έχουν συστήσει στη Σέλμπυ να μην κάνει παιδιά. Παρόλα αυτά εκείνη, οδηγούμενη από την έντονη επιθυμία της να γίνει μητέρα, αποφασίζει να ρισκάρει. Η μητέρα της, Μαλύν, παρά την έντονη αντίθεσή της με αυτή την απόφαση, μένει δίπλα στην κόρη της και την στηρίζει, ενώ η ίδια βρίσκει στήριγμα και παρηγοριά στη φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ των ηρωίδων.

Όλες τόσο διαφορετικές, μα τόσο ίδιες συνάμα. Διακατέχονται από ανθρωπιά, μία αξία που στις μέρες μας βρίσκεται σε κρίση. Οι ηρωίδες μας, αντλούν κουράγιο και δύναμη μέσα από την επικοινωνία και την αλληλοκατανόηση. Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, όπου ο καθένας δυστυχεί μοναχός του, κλεισμένος στον εαυτό του, εκείνες εκφράζουν τα εσώψυχά τους και συμπαραστέκονται η μία στην άλλη. Μαζί στις χαρές, μαζί και στις λύπες. Μια ιστορία δοσμένη με πολύ όμορφο τρόπο που θα σας κάνει να γελάσετε αλλά και να συγκινηθείτε.

Ανθισμένες Μανόλιες
7 Φεβρουαρίου
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος: 5€

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion