Η πτώχευση του Thomas Cook  οδήγησε σε αύξηση των τιμών  στα πακέτα διακοπών

H κατάρρευση του Thomas Cook έχει οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές όλων των πακέτων διακοπών σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τον βρετανικό On the Beach Group.

Η μείωση της χωρητικότητας, η οποία οφείλεται και στις καθυστερήσεις επιστροφής των αεροσκαφών Boeing 737 MAX σε υπηρεσία, σημαίνει ότι οι τιμολογήσεις δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα περυσινά επίπεδα το 2020.

Σε ανακοίνωση της On the Beach για το περασμένο τετράμηνο, η εταιρεία ανακοινώνει ότι περιμένει ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων για το καλοκαίρι του 2020, παρά τα υψηλά επίπεδα τιμών και τους περιορισμούς χωρητικότητας.

Μετά την πτώχευση του Thomas Cook, o όμιλος έχει υπερδιπλασιάσει τις δαπάνες μάρκετινγκ σε μέσα εκτός διαδικτύου ώστε να μεγαλώσει την παρουσία του στην αγορά.

Ένα ποσοστό αυτής της επένδυσης θα έχει αντίκρισμα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος οικονομικού έτους, αναφέρει ο όμιλος, ενώ, όπως γνωστοποιεί, έχει δώσει έμφαση στις ανταγωνιστικές τιμές ώστε να συνεχίσει να έχει κέρδη στο μερίδιό τους στις κλασικές αγορές.

Μάλιστα, διευκρινίζει ότι το Δ.Σ. συνεχίζει να αξιολογεί ευκαιρίες εισόδου σε νέες αγορές-πηγές.