Πρόστιμα για τα αποτσίγαρα από Ροδίτη δήμαρχο στις Βρυξέλλες

Την επιβολή προστίμων, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων του δήμου του, για τους βρόμικους δρόμους από αποτσίγαρα και κάθε είδους σκουπίδια, αποφάσισε ο εκ Ρόδου καταγόμενος δήμαρχος κ. Χρήστος Δουλκερίδης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ιξελλών (της πέμπτης μεγαλύτερης διοικητικής περιφέρειας των Βρυξελλών) Χρήστος Δουλκερίδης λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη συμμόρφωση των παραβατών του νόμου, αφού κατόπιν συλλογικής απόφασης θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον... συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να πετάει τα αποτσίγαρά του στο πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, τα πρόστιμα θα ξεκινούν από 80 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 200, ενώ σε περιπτώσεις που ο παραβάτης επαναλάβει το αδίκημα ή πετάξει περισσότερα σκουπιδια σε δημόσιους χώρους μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 600 ευρώ!

«Έχουμε εδώ και καιρό ξεκινήσει μια σειρά από ενημερωτικές δράσεις. Θέλουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες  πως υπάρχει πρόβλημα όταν ο καθένας μας πετάει τα τσιγάρα του στον δρόμο. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες μας περιλαμβάνεται και η παροχή ατομικών αλουμινένιων σταχτοδοχείων τσέπης σε πολίτες που καπνίζουν σε πολυσύχναστα σημεία, όπως πάρκα και πλατείες.  

Επίσης, έχουμε φροντίσει οι δημόσιοι χώροι να έχουν κάδους, οι οποίοι αδειάζονται τακτικά, ενώ έχουμε ενημερώσει μπαρ και εστιατόρια για την υποχρέωσή τους να έχουν τασάκια στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου καπνίζουν οι θαμώνες τους», δήλωσε στα “ΝΕΑ” ο κ. Δουλκερίδης.