Επιχείρηση για την καθαριότητα του καταυλισμού στο Καρακόνερο

Μια ακόμα προσπάθεια για τον καθαρισμό του καταυλισμού των Ρομά στην περιοχή του Καρακόνερου έγινε χθες από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου.


 Μηχανήματα και δημοτικό προσωπικό, συνοδευόμενοι από την αστυνομία, έφτασαν στο σημείο νωρίς το πρωί, όπου ξεκίνησαν μια ακόμα προσπάθεια που διεξάγουν τους τελευταίους μήνες για την απομάκρυνση των σκουπιδιών που μετέτρεψαν και πάλι την περιοχή σε παράνομη χωματερή και εστία μόλυνσης.


 Πράγματι μέχρι το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού της περιοχής, η οποία εξάλλου βρίσκεται κοντά στον περιφερειακό δρόμο και αποτελεί αρνητική διαφήμιση για το νησί μας.
 Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των Ρομά εκφράζουν το τελευταίο διάστημα τις διαμαρτυρίες τους για το θέμα αυτό, καθώς, όπως λένε, έχει τοποθετηθεί μόλις ένας κάδος στο σημείο, ο οποίος δεν επαρκεί για να δεχθεί τα σκουπίδια που δημιουργούνται από την ανθρώπινη παρουσία στον καταυλισμό, ενώ τονίζουν ότι δεν περνάει απορριμματοφόρο σε τακτική βάση για την αποκομιδή τους.