Διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων για τα απορρίμματα στη Χάλκη

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί της Χάλκης, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης “Κολοσσός”.

Στη διαμαρτυρία του, ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:
“Ο Σύνδεσμος μας θέλει να συγχαρεί το Δήμαρχο Χάλκης για την ομαδική προσπάθεια που κατάφεραν να απομακρύνουν τα απορρίμματα από το νησί σε 72 ώρες. 50 άνθρωποι, 12 φορτηγά, 2 καράβια και 2 φορτωτές χρειάστηκαν για να ανατραπεί η κατάσταση των τελευταίων ετών.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους εκείνους που ασχολήθηκαν με το μείζον πρόβλημα του νησιού και ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, ο καθένας βοήθησε στο να επιτευχθεί αυτή η πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή για το νησί τους.

Αυτός που αρχικά κατεύθυνε τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς με τις συνεχείς του παρεμβάσεις ήταν ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος.

Ναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ως Έλληνες μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας ξανά Υπερήφανη και Δημιουργική ΑΛΛΑ απευθύνουμε ερώτημα στα Υπουργεία και σε όσους εμπλέκονται στο παραπάνω γεγονός, για ποια εντοπιότητα μιλάμε;

Όταν στο νησί της Ρόδου υπάρχει ενεργός Σύνδεσμος Σ.Ι Φ.Α.Δ.Χ. Ρόδου Κολοσσός με 147 μέλη και 220 φορτηγά που θα μπορούσαν να αναλάβουν το ΟΛΟ ΕΡΓΟ. Καθημερινά δίνουμε αγώνα δρόμου για την επιβίωση του κλάδου και των οικογενειών μας, εμείς κύριοι της κεντρικής εξουσίας.

Καλό θα ήταν την επόμενη φορά να ζητήσετε από τα κατά τόπους Σωματεία και επιχειρήσεις να σας εξυπηρετήσουν καθώς το κόστος θα είναι πολύ πιο μικρό.

Κύριοι της κεντρικής εξουσίας έχετε αναλογιστεί ποσά πληρώσατε επιπλέον για τη μεταφορά;

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό: 12 φορτηγά χ 9 μετρά το κάθε ένα ανέρχεται 67,50€ μονό να πας και έχουμε. 9χ67,50 = 607, 50 χ 2 = 1.215 χ 12 =14.580ευρω. Λεφτά που θα μπορούσατε να τα δώσετε στο Δήμο Χάλκης να κάνει άσφαλτο στο ελικοδρόμιο και όχι μόνο ...έτσι απλά... Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την εντοπιότητα στα νησιά μας, δεν ζούμε σε άλλη χώρα ζούμε στην Ελλάδα είμαστε και εμείς Έλληνες!!

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Στυλιανού                              

Ο Γενικός Γραμματέας
Μιχάλης Κεφάλας