Πού είναι άραγε οι ποδοσφαιρόφιλοι;

Ένα από τα πιο σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν  εδώ και πολλά χρόνια οι ομάδες της περιοχής μας που μας εκπροσωπούν σε Εθνικές και Επαγγελματικές κατηγορίες είναι και η αδιαφορία των φιλάθλων.

Είναι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο να συγκεντρώσουν πάνω από 1000 θεατές σε κάποιο από τα παιχνίδια τους και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση των οραμάτων που έχουν οι σύλλογοι.

Όταν αγωνίζεσαι σχεδόν μόνιμα μπροστά σε άδειες εξέδρες, με τι κουράγιο άραγε μπορεί να ονειρευτείς, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και προφανώς είναι μια διαπίστωση που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Οι συγκρίσεις καμιά φορά είναι αναπόφευκτες και φανερώνουν το μεγάλο μας μειονέκτημα και προς την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για παράδειγμα, στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Διαγόρα, οι γηπεδούχοι είχαν να κερδίσουν από τις 19 Οκτωβρίου του 2019, πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, όμως κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 1.000 άτομα στις εξέδρες. Και πιθανόν από τη στιγμή που κέρδισαν, στα επόμενα θα έχουν πολλούς περισσότερους.

Στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής φέτος όπου η «Μαύρη Θύελλα» έπαιξε με τον Ιάλυσο, είχε περισσότερους από 3.500 θεατές στην εξέδρα, κάτι που έκανε και τους ανθρώπους των «ερυθροκίτρινων» να νιώθουν άσχημα για την …κατάντια που υπάρχει στο νησί μας στο θέμα αυτό.

Και γενικώς, η Καλαμάτα είναι μια ομάδα που εύκολα μπορεί να μαζέψει αρκετό κόσμο στο γήπεδό της και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν τολμώ να σκεφτώ αν ο Διαγόρας ή και ο Ιάλυσος είχαν να κερδίσουν για κάτι περισσότερο από τρεις μήνες, με πόσους θεατές θα έπαιζαν στα εντός έδρας παιχνίδια του στο Δημοτικό Στάδιο και στο «Οικονομίδειο».

Η αδιαφορία των ποδοσφαιρόφιλων της περιοχής μας είναι ένα θέμα που ασφαλώς και απασχολεί και φέτος τις ομάδες μας, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Το μεγάλο «γιατί;», είναι το ερώτημα που πλανάται εδώ και πάρα πολλά χρόνια πάνω από αυτό το νησί.

Δεν ξέρουμε αν είναι εφικτό να δοθεί εμπεριστατωμένη απάντηση, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να μπορεί μια ομάδα να προχωρήσει και να σταδιοδρομήσει, είναι απαραίτητο να έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Όταν αγωνίζεσαι μπροστά σε 100 θεατές, σου κόβεται η όρεξη για να βάλεις στόχους και να έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια. Καλημέρα σας…

Δραγάτης Δημήτρης