Απάντηση στον δήμαρχο Σύμης για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας

Ευθύνες στη δημοτική αρχή Σύμης, για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας, που ταλανίζουν το νησί, καταλογίζει η δημοτική παράταξη “Πρώτα η Σύμη”.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει τα εξής:
“Με αφορμή την επιστολή αγανάκτησης του Δημάρχου Σύμης προς τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Υγείας, με την οποία και τους  μεταθέτει την ευθύνη των τραγικών ελλείψεων στο Δημοτικό Ιατρείο, η παράταξή μας, “Πρώτα η Σύμη”, έρχεται να γνωρίσει στον πληθυσμό του νησιού μας, ότι έχει κατ’ επανάληψη θέσει το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων του Ιατρείου μας  χωρίς ποτέ όμως να εισακουσθεί.

Ανάμεσα στις προτάσεις μας, οι οποίες ποτέ δεν έφθασαν προς συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια, βρισκόταν η πρωτοποριακή διεκδίκηση του ιατρικού ισοδύναμου, στο πρότυπο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των κινήτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών, που δικαιούνται οι κάτοικοι της Σύμης.

Κι εδώ εγείρεται και το σχετικό ερώτημα σχετικά με το πότε επιτέλους  θα λειτουργήσει το Ιατρείο του Χωριού, που τόσο θα άλλαζε τις συνθήκες διαβίωσης των μόνιμων κατοίκων με την εξασφάλιση λειτουργίας δυο πλήρως στελεχωμένων Ιατρείων στο νησί.

Είναι δυνατόν να προτάσσετε την επιστολή διαμαρτυρίας ενός πολίτη, ενώ αγνοείτε επί σειρά ετών την αγωνία των κατοίκων για στοιχειώδη περίθαλψη, την οποία σας επισημάναμε κι εμείς πολλάκις;

Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη της εν λόγω επιστολής, αλλά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε τη λέξη σιωπή που σας καταλογίζει για το σημαντικότατο αυτό θέμα, όπως και για τα περισσότερα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας. Προσθέτουμε δε  επί τη ευκαιρία ότι με σιγή ιχθύος αφήσατε αναπάντητη και την πλειονότητα των θεμάτων που σας θέσαμε με επιστολές και αιτήσεις μας.

Προκαλεί πάντως εντύπωση το  γεγονός ότι μετά  από 17 χρόνια θητείας ο Δήμαρχος ζητά ακόμη τα αυτονόητα για την ιατρική περίθαλψη των Συμιακών κι αυτό με αφορμή μια μεμονωμένη επιστολή κι ενώ:
1) παρέλαβε το Δημοτικό Ιατρείο το έτος 2003  με 5 ιατρούς,  2 γενικής ιατρικής, έναν ακτινολόγο, έναν παιδίατρο και μία μαία
2) στις εκλογές υποστήριζε ότι είχε λύσει το θέμα υγείας, ενώ υπήρχε μόνο ένας αγροτικός ιατρός και
3) δεν αγανάκτησε με την «αδιαφορία των αρμόδιων Υπηρεσιών» ούτε κατά την έξαρση του προσφυγικού, ούτε καν όταν μείναμε χωρίς κανέναν γιατρό!

Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης, αναλογιζόμενοι ότι ευθύνες αναλογούν στον καθένα σας ξεχωριστά όσο και στον Δήμαρχο Σύμης, σας καλούμε, εκ μέρους του Συμαϊκού λαού, να ξεκινήσετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ασχολείστε σοβαρά με τα προβλήματα του νησιού μας και δη με τη δημόσια υγεία, αφήνοντας κατά μέρος παιδαριώδεις αντιδράσεις και πομπώδεις επιστολές, που μόνο σε στασιμότητα και διχόνοια οδηγούν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΜΗ”
ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ ΑΓΑΠHTOΣ”.