Η Ρόδος από τα κανόνια του Ναβαρόνε στα ...πιτταρούδια!

Εύστοχο το σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Ζαχαριάδη, που αναφέρει τα εξής:

«Διάβασα πριν λίγες μέρες στη "Ροδιακή" και στην πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα "Φλας στο παρελθόν" για την επίσκεψη στη Ρόδο τον Γενάρη του 1960 του παραγωγού της επικής ταινίας "τα κανόνια του Ναβαρόνε" Καρλ Φόρμαν προκειμένου να προετοιμάσει τα σχετικά γυρίσματα στο νησί.

Η ταινία αυτή ήταν ουσιαστικά και το τεράστιο άλμα της τουριστικής προβολής της Ρόδου σε ολόκληρο τον κόσμο! Πρωταγωνίστησαν οι πιο σημαντικοί και διάσημοι ηθοποιοί εκείνης της εποχής (Γκρέκορυ Πεκ, Αντονυ Κουήν, Ντέιβιντ Νίβεν, Ειρήνη Παππά,κ.α ).Μάλιστα για τα γυρίσματα ήρθαν στη Ρόδο ο τότε βασιλιάς Παύλος με τη Φρειδερίκη (φωτογραφία) και ο παγκόσμιος τύπος καθημερινά έγραφε για την ταινία αυτή.

Ακολούθησαν κι άλλες σπουδαίες ξένες ταινίες στη Ρόδο με πρωταγωνιστές τον Γιούλ Μπρύνερ,τον Ροτζερ Μουρ, τον Τέλη Σαβάλα,την Κλαούντια Καρντινάλε κ.α., αλλά και πολλές ελληνικές που βοήθησαν ουσιαστικά τον εσωτερικό μας τουρισμό.

Αυτά όλα τελείωσαν!.. Τώρα η τουριστική μας προβολή στηρίζεται κυρίως στα σουζουκάκια,τα πιτταρούδια, τα γιουβαρλάκια και τα ...μελεκούνια !...»