Αθώοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών στη Ρόδο

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οι τρεις κατηγορούμενοι για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο.

Πρόκειται για τον 57χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον 31χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και την 36χρονη υπάλληλο, τους οποίους το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τους αθώους.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2014 στην πόλη της Ρόδου, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και  παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά  παίγνια.

Συνελήφθησαν οκτώ (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για λειτουργία-διενέργεια  και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο 31χρονος προσωρινά υπεύθυνος του  καταστήματος, η 36χρονη υπάλληλος και έξι πελάτες από τους οποίους δύο  άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας τότε από 24 έως 65 ετών. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιελάμβανε και τον 57χρονο  ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο  αστυνομικό έλεγχο είχε τραπεί σε φυγή.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 57χρονου όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα συγκεκριμένα παράνομα παιχνίδια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου,  συμμετείχαν έξι πελάτες-θαμώνες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε  εγκατεστημένο σύστημα παρακολούθησης μέσω του οποίου ο υπεύθυνος  ενημερωνόταν για τυχόν ελέγχους.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Οκτώ συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
• Το χρηματικό ποσό των 197 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.