Βελτιώνεται η κατάσταση στις κρατήσεις για τη Ρόδο

Βελτιώνεται σιγά σιγά η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού.

Στη διαφοροποίηση της κατάστασης αναφέρθηκε μιλώντας χθες στον “Sky” Ρόδου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσσιος.

«Κάθε εθνικότητα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Για τη Βρετανία που όλοι περιμέναμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα λόγω του Βrexit φαίνεται πως δεν επηρεάζεται καθόλου. Οι κρατήσεις είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και σε ορισμένες περιοχές υπάρχει αύξηση.

Αυτό ισχύει για τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Τάσσιος.

Όσο για τη Γερμανία οι ρυθμοί για τις προκρατήσεις είναι πιο χαμηλοί
«Εκεί θα έλεγα πως ακόμη δεν εξαλείφτηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της κατάρρευσης του τουριστικού οργανισμού Τhomas Cook. Περιμέναμε να δούμε πώς θα στρέψει τα αεροπλάνα της η Contor. Όλα αυτά προκαλούν αργοπορία στις προκρατήσεις. Όμως δεν είναι αρνητικά τα μηνύματα», τόνισε ο κ. Τάσσιος.

Καλά πάνε οι κρατήσεις από άλλες αγορές όπως αυτή της Γαλλίας και της Σκανδιναβίας
«Θα έλεγα ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα. Μικρές αυξήσεις στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη όχι μόνο στη Ρόδο. Στην Κω υπάρχει ένας προβληματισμός εξαιτίας του μεταναστευτικού.

Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις», είπε ο κ. Τάσσιος.

Προβληματισμός υπάρχει για την έναρξη της σεζόν ενώ οι ξενοδόχοι θέλουν να δουλεύουν χωρίς early booking.

«Αν οι τιμές δεν αποκλείουν από αυτές που περιλαμβάνονται στα συμβόλαιο που υπογράφονται τότε δεν θα υπάρχουν προβλήματα», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της σεζόν ο κ. Τάσσιος δήλωσε: «Η επιμήκυνση θέλει δουλειά. Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης για να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των επαγγελματιών. Επιβάλλεται να επιμείνουμε στο συγκεκριμένο θέμα».

Όσο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την ένταση με τη γειτονική Τουρκία ο κ. Τάσσιος τόνισε:

«Υπάρχει προβληματισμός στους συναδέλφους στη νησιωτική Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επηρεαζόμαστε στις κρατήσεις από αυτό. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».

Ο κ. Τάσσιος αναφέρθηκε και στα ζητήματα που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

«Δεν επηρεάζει αυτό τον τουρισμό μας. Σε μικρό ποσοστό έχει επηρεάσει την Αθήνα, τη Σαντορίνη και όμορους προορισμούς που προτιμούν οι Κινέζοι. Όμως ο Ιανουάριος Φεβρουάριος είναι περίοδος όπου οι κρατήσεις δεν είναι σε υψηλό επίπεδο από τη συγκεκριμένη αγορά. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

* Φώτο: Χρήστος Στάτης