Συνάντηση του Τάκη Πότσου με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ

Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή συνάντηση που είχε με τους εργαζομένους των πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου ο επικεφαλής της Τάκης Πότσος.

Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής: «Την πάγια θέση  της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” για μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων από ελαστικέςσε μόνιμες χωρίς όρους και προϋποθέσεις με νομοθετική ρύθμιση, συζήτησε σήμερα με μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ  ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Πότσος, με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που στρέφεται ενάντια σ’ αυτό το δικαίωμα  62 εργαζομένων της  πρώην ΔΕΥΑΙ και ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου.

Για πάνω από δέκα χρόνια αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιάκοπη ομηρεία και εμπαιγμό από τις πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν κατοχυρωμένο το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Οι περίφημες τροπολογίες αποδείχτηκαν όχι μόνο κενό γράμμα, αλλά και ένα επιπλέον εργαλείο εφησυχασμού και παραπλάνησης των εργαζομένων, ώστε να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε παρεμβάσεις πολιτικών δυνάμεων, που στην πραγματικότητα η πολιτική τους εναντιώνεται στο δικαίωμα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.

Επί 20 χρόνια υπουργοί, βουλευτές και όσοι ήθελαν να κρυφτούν πίσω από προσχήματα, χρησιμοποιούσαν απέναντι στους αγώνες των συμβασιούχων το επιχείρημα της απαγόρευσης από το Σύνταγμα της  μετατροπής ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε αορίστου.

Αλλά η υποκρισία τους αποκαλύφθηκε όταν στην τελευταία Συνταγματική αναθεώρηση αρνήθηκαν  το αίτημα των 150 συνδικαλιστικών οργανώσεων  του Δημοσίου για κατάργηση της απαγόρευσης αυτής στο άρθρο 103 του Συντάγματος.

Εκτός από το ΚΚΕ που υποστήριξε και κατέθεσε το αίτημά τους στη Βουλή, σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωσης Κεντρώων τάχθηκαν κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων,ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις απολύσεις.

Η μόνιμη και σταθερή δουλειά  είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, όπως είναι και των  εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ που απολύονται τώρα με βάση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας κοινός, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις, στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, είναι αναγκαίος όρος για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” θα βρίσκεται μαζί με τους εργαζόμενους και στον αγώνα τους για εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».