«Φέρε και τη Μάμμη σου», μια εκδρομή-ορόσημο

Με το σύνθημα «Φέρε και τη Μάμμη σου», ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καλυθιών «Ο Φάρος» διοργάνωσε εκδρομή  την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής και στην Ιερά Μονή Αρταμίτου. 


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου,  με αστείρευτη διάθεση για προσφορά και έχοντας ως στόχο να υπηρετήσουν πιστά, τον Λαϊκό πολιτισμό, το Περιβάλλον αλλά και την κοινωνία, έδωσαν τη δυνατότητα στους κατοίκους του χωριού να συμμετάσχουν δωρεάν στην εκδρομή με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τα μέλη της κάθε οικογένειας ανεξαρτήτως ηλικίας 
«Σήμερα που οι νέοι ανεξαρτητοποιούνται πολύ νωρίς, που τα ερεθίσματά τους είναι πολλαπλά και ποικίλα, που το διαδίκτυο τους απορροφά πολλές φορές εις βάρος της κοινωνικής τους ζωής, η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο: να διατηρήσει και να μεταλαμπαδεύσει όλες τις αξίες και τις παραδόσεις. Αυτές τις αξίες που παραδίδονται από γενιά σε γενιά, που δημιουργούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες και που οχυρώνουν τα έθνη.  


Αυτή η εκδρομή  αποτέλεσε την αφορμή της συνύπαρξης όλων των ηλικιών  και πέτυχε!!!
Η προσέλευση ήταν απρόσμενα μεγάλη καθώς οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 250. Για τον σύλλογό μας ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση και η τρανή απόδειξη ότι οι άνθρωποι και οι οικογένειες έχουμε την ανάγκη να βρεθούμε και να συσφίγξουμε τις σχέσεις. Μια ανάγκη που τελικά και ευτυχώς δεν αλλοιώνεται στον χρόνο. 


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδρομής, με την προσωπική τους εργασία αλλά και το κέφι τους» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Φάρος».