Οι συμμετοχές στον ημιμαραθώνιο Απολλώνων

Την Κυριακή της αποκριάς, δηλαδή την 1η Μαρτίου, θα γίνει φέτος ο ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου από τη Νίκη Ρόδου με αφετηρία και τερματισμό στ’ Απόλλωνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής (με συνδρομή των 5 ευρώ) θα πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα στο ΔΑΚ  «Καλλιπάτειρα», στην εξέδρα του στίβου, αλλά και την Κυριακή έως και μια ώρα πριν την έναρξη του, θα μπορούν να δηλώσουν παρουσία όσοι το επιθυμούν, στον χώρο εκκίνησης. 

Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ:  18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άνδρες. Για τις γυναίκες είναι οι ίδιες με τις παραπάνω συν μια κατηγορία περισσότερη αφού θεωρούνται βετεράνοι από τα 30, οπότε αυτές ξεκινούν από 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.  

Οι νικητές κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, ανάλογα με την κατάταξη τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής και θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν πάρουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις των κατηγοριών.

Επίσης θα υπάρχει κύπελλο για τον πρώτο της γενικής κατάταξης και την πρώτη γυναίκα.
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι η ίδια τα τελευταία δυο χρόνια, με τα δύσκολα τμήματά της να είναι το ανηφορικό κομμάτι  8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον Προφήτη Ηλία. Μάλιστα στα 3 χιλιόμετρα μετά το Φουντουκλί (από το 11,5 μέχρι το 14,5) θα φανούν οι πραγματικές αντοχές των συμμετεχόντων.

Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι κατηφορικό με 6 απότομες στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου (η κατάβαση προς Απόλλωνα) όπου θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.  

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο ενώ οι χιλιομετρικές ενδείξεις και η αναστροφή είναι έτοιμα και σημειωμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
 Στον τερματισμό θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, μπουφές με νερά, χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ, εκτός από την παραδοσιακή απολλωνιάτικη μακαρονάδα.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ελεύθεροι ασκούμενοι. Οι αθλητές που είναι ανεξάρτητοι θα πρέπει μαζί με την συνδρομή, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση (που θα τους παρέχεται) ότι είναι υγιείς και ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μιλήσουν με τον Σάββα Χατζηνικολάου, υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα, καλώντας στο 6931848664.