Ο Μαραθώνιος Ρόδου έχει ακόμα πολλά να δώσει

Μέχρι να… ενηλικιωθεί, ο Μαραθώνιος Ρόδου θ’ αποκτήσει τη δική του ολοκληρωμένη προσωπικότητα και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού.

Από το 2014 και μετά η οργανωτική επιτροπή κάνει εξαιρετική δουλειά και κάθε χρόνο έχει κάτι να δώσει στο αγωνιστικό, το χορηγικό κομμάτι καθώς και σ’ εκείνο το σχετικό με την προβολή της διοργάνωσης.

Η Ρόδος, σαφώς και δεν μπορεί να συναγωνιστεί αντίστοιχους αγώνες κορυφαίων μεγαλουπόλεων σε κάθε ήπειρο, έχει όμως όλα τα φόντα για να γίνει η κορυφαία στην κατηγορία της. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να «τσουβαλιάζουμε» τους αγώνες και να κάνουμε συγκρίσεις χωρίς κανένα νόημα.

Κορυφαίες εταιρείες κάθε χρόνο είναι κοντά στη διοργάνωση της Ρόδου, τοπικές επιχειρήσεις αλλά και φορείς κατάλαβαν πια ότι ο αγώνας έχει αποκτήσει απίστευτη δυναμική. Μα το σημαντικότερο είναι οι συμμετοχές των αθλητών με έντονο το τοπικό στοιχείο και δρομείς κάθε ηλικίας που θέλουν να χαρούν τη διαδρομή και άλλους που είναι στα πλάνα τους να πετύχουν έναν πολύ καλό χρόνο.

Ακόμα και οι προσπάθειες για συμμετοχή από αθλητές του εξωτερικού είναι ένα δείγμα των διοργανωτών να …μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο αγώνας και να αποκτήσει μια πραγματικά υψηλή θέση ως θεσμός στη συνείδηση των δρομέων.

Κάθε χρόνο λοιπόν οι διοργανωτές έχουν και από μία έκπληξη για το κοινό της Ρόδου αλλά κι όλους όσοι είναι κοντά στο δρομικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Το σίγουρο είναι ότι ο Μαραθώνιος στο νησί μας δεν έγινε για να… γίνει κι ούτε για να εξυπηρετήσει πρόσκαιρα κάποιες σκοπιμότητες.

Η πορεία του αυτά τα χρόνια δείχνει πως αποκτά όλο και περισσότερους φίλους αλλά ασχολούνται και μ’ αυτόν άτομα αξιόλογα, για να φτάσει η Ρόδος να έχει μια διοργάνωση μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη σε κάθε τομέα της τοπικής μας κοινωνίας. Στο μέλλον σίγουρα έχουμε να δούμε σημαντικότερα πράγματα…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ