Μείζον ζήτημα για τα νησιά το θέμα της υγείας

Τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της υγείας στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, εκφράζουν αρκετοί δήμαρχοι, κυρίως των μικρών νησιών, που ζητούν να επανέλθει το θέμα στην επικαιρότητα και να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις. 

Κάποια από τα προβλήματα αυτά τέθηκαν μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που συνήλθε προχθές το βράδυ στην Αθήνα, υπό την προεδρία του δημάρχου Ρόδου (και προέδρου της ΠΕΔ) κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, λόγω της φύσης και της έκτασης των προβλημάτων, αποφασίστηκε να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα, στην ερχόμενη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.

Πιθανόν μάλιστα στη συνάντηση αυτή να κληθεί να παραστεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς επίσης και οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση πέρα από τα τρέχοντα θέματα συζητήθηκε το θέμα των Λιμενικών Ταμείων, λόγω του ότι υπάρχει σκέψη από την κυβέρνηση να γίνουν κρατικά.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης το θέμα των δασικών χαρτών, για το οποίο λόγω της σοβαρότητάς του η  ΠΕΔ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, για να βρεθούν λύσεις με νομοθετική ρύθμιση.