Πρωταθλήματα ΕΠΣΔ: Ξεπέρασε το εμπόδιο ο Ηρακλής

Πρωταθλήματα ΕΠΣΔ: Ξεπέρασε το εμπόδιο ο Ηρακλής

Πρωταθλήματα ΕΠΣΔ: Ξεπέρασε το εμπόδιο ο Ηρακλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 360 ΦΟΡΕΣ

Έκανε «διπλό» στο Παραδείσι και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας. Νέα νίκη για τον Φοίβο που συνεχίζει να έχει επαφή με την κορυφή. Μεγάλη «μάχη» στην κορυφή της βαθμολογίας στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας με διαφορά ασφαλείας από τον Αθλητικό Όμιλο Πυλίου έμεινε ο Ηρακλής Μαριτσών.

Η ομάδα του Κώστα Πάττα πέρασε νικηφόρα από το Παραδείσι όπου επικράτησε του τοπικού Κλεάνθη με 2 - 0 και έτσι άνοιξε τη διαφορά από τους Κώους στους έξι βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο (η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου αγωνίζεται σήμερα με το βράδυ στην έδρα της με τον Απόλλωνα Καλυθιών). Το σκορ άνοιξε στο Παραδείσι ο …συνήθης ύποπτος Αντώνης Γεωργαλλής ο οποίος σκόραρε στο 22’ (0 – 1) και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Στο 62’ ο Λευτέρης Δράκος έκανε το 0 – 2 και «σφράγισε» τη νίκη του Ηρακλή σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Σε ανοδική πορεία και ο Φοίβος
Την ανοδική του πορεία συνέχισε και ο Φοίβος ο οποίος ξεπέρασε στο γήπεδο της Κρεμαστής ανώδυνα το εμπόδιο του Διαγόρα Βατίου, κερδίζοντας τον με 2 – 0. Η ομάδα του Μιχάλη Πολιά διατηρήθηκε στην 3η θέση, στους επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, ενώ έχει να παίξει στο γήπεδό της και με τους δυο πρωτοπόρους. Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Τσουλάκος (1 – 0) και στο 90’ ο Κιοσέογλου διαμόρφωσε το τελικό 2 – 0.

Σημαντικός βαθμός για την ΑΕ Κατταβιάς
Έναν πολύτιμο βαθμό μέσα στη Λίνδο «τσίμπησε» η ΑΕ Κατταβιάς. Οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1 απέναντι στον Κλεόβουλο και έφθασαν έτσι στους 18 πόντους. Είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός βαθμός στην προσπάθεια που κάνουν για να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μανώλη Φρατζή βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 44’, σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, δηλαδή με ένα τέρμα που σημείωσε ο Αλέκος Κακλαμάνος (1 – 0). Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν πάντως και μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έτσι άμεσα και συγκεκριμένα στο 46’, κατάφεραν να φθάσουν στην ισοφάριση με τον Κατσαρή (1 – 1).

«Έσπασαν» καρδιές στη Β’ Κατηγορία
Το χθεσινό μενού, περιλάμβανε δυο σπουδαία παιχνίδια που έγιναν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας. Ήταν και τα δυο, ντέρμπι κορυφής τα οποία μάλιστα τελείωσαν με θετικά αποτελέσματα για τους φιλοξενούμενους. Στον Έμπωνα ο Άγιος Ισίδωρος ήταν μια ανάσα από τα πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» που θα τον έστελνε μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά τελικά πήρε μόνο ένα πόντο που εξίσου είναι πολύτιμος. Μέχρι το 93’ όμως ήταν μπροστά στο σκορ με 2 – 1 και δέχθηκε την ισοφάριση ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα. Η εξέλιξη αυτή αφήνει μια μεγάλη πικρία στους φιλοξενούμενους αλλά ακόμα και η ισοπαλία είναι αναμφίβολα ένα θετικό αποτέλεσμα. Το σκορ άνοιξε στο 9’ με πέναλτι ο Σαράντης Κυριαζής (1 – 0) αλλά στο 56΄ο Καματερός ισοφάρισε σε 1 – 1 και στο 69’ ο Αργύρης Γεωργαλλής έκανε το 1 – 2. Η Αναγέννηση έμεινε με δέκα παίκτες στο 75’ λόγω αποβολής του Σφυράκη αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με ένα σουτ του Παππά στο 93’ (2 – 2).

Σπουδαίο «διπλό» του Ορφέα
Σημαντικό «διπλό» έκανε ο Ορφέας ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Αφάντου με 2 – 1 του Εθνικού Αρχίπολης και μπαίνει και αυτός πιο γερά στο «κόλπο» της ανόδου. Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Αυγουστάκης ( 0 – 1). Οι «κόκκινοι» έμειναν με δέκα παίκτες στο 67’ λόγω αποβολής του Τσικούρη αλλά βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Καϊμαξή στο 90’ (0 – 2), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον αγώνα. Το μόνο που κατάφερε από εκεί και πέρα ο Εθνικός ήταν απλώς να μειώσει το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λόη στο 94’.

Ισοπαλία στις Καλυθιές
Για το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας, ο ΑΟ Φαληρακίου έφθασε πολύ κοντά στο να πάρει τη δεύτερη φετινή του νίκη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει μένοντας στο 3 – 3 με τον ΠΑΣ Ασκληπειού σε παιχνίδι που έγινε στις Καλυθιές. Και τα τρία τέρματα για τους γηπεδούχους σημείωσε για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Βιτσέντζος τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για να δώσουν και τη νίκη. Σκόραρε στο 35’, στο 53’ και στο 64’. Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ πέτυχαν οι Συμεωνίδης (με δυο πέναλτι, στο 20’ και στο 84’) και Λυκοπάντης (59’). Για το δεύτερο πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, διαμαρτύρεται ο ΑΟ Φαληρακίου.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!