Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών  στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιότατου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου ο Ιερός Ναός του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών τίμησε με λαμπρότητα τους; Προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, με πλήθος λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εμπνευστής και συντονιστής των εκδηλώσεων ήταν ο προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιότατος πρωτ. Κυριακός Μανέττας.   

Επίσημοι καλεσμένοι του φετινού εορτασμού ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. Νικηφόρος  Κουμουνδούρος, ο οποίος υπηρέτησε για 55 έτη το ακριτικό νησί των Λειψών και ο Αιδεσιμολογιότατος πρωτ. Χρήστος Αιγίδης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

Την Τετάρτη 29/1 τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και μίλησε επίκαιρα ο π. Χρήστος Αιγίδης με θέμα “Η συμβολή των τριών Ιεραρχών στην παιδεία”..

Την επομένη 30/1 τελέσθηκε Ιερατικό συλλείτουργο, ενώ το απόγευμα Παράκληση των Τριών Ιεραρχών και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Παρασκευή 31/1 στην αίθουσα εκδηλώσεων “Καλλιπάτειρα”  των  εκπαιδευτηρίων   “Ροδίων Παιδεία” ο Ιερός Ναός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τίμησαν τον σεβαστό γέροντα π. Νικηφόρο Κουμουνδούρο για την 55ετή προσφορά του στο ακριτικό νησί των Λειψών. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης και ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος. Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Χρήστος Αιγίδης με ομιλία με θέμα “Η λανθασμένη πνευματικότητα”.
 


Επίσης το Μουσικό  Σχήμα “Μανουσάκια” συνόδευαν χορούς των Δωδεκανήσων και χορευτικά συμμετείχε το συγκρότημα παραδοσιακών  χορών του Δήμου  Ροδίων με υπεύθυνη την κα Σοφία  Κουφομανόλη.

Ο π. Νικηφόρος πολύ συγκινημένος αναφέρθηκε με ιστορικά και θεολογικά στοιχεία, τόσο στο  νησί των Λειψών, όσο και στην Παναγία του Χάρου. Ο π. Κυριακός Μανέττας αναφέρθηκε λεπτομερώς στην Ποιμαντική και Φιλανθρωπική  δραστηριότητα του Γέροντα  στα 55 χρόνια προσφοράς του στους ακριτικούς Λειψούς.

Τέλος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο κέντρο Πολλωνιάτισσα, ο Ιερός Ναός του Πανεπιστημίου έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και η συμμετοχή φίλων και συνεργατών του Ναού ήταν αθρόα.