Ημέρα γιορτής και προσφοράς η εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

Ημέρα γιορτής και προσφοράς η εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

Ημέρα γιορτής και προσφοράς η εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, όπως κάθε χρόνο, στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου εθελοντική αιμοδοσία.

Η δράση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Την προσπάθεια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών σε αίμα έσπευσαν να συνδράμουν δεκάδες μαθητές/τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου, αλλά και απόφοιτοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τηρώντας την παράδοση της ετήσιας εθελοντικής προσφοράς αίματος που έμαθαν κατά τη φοίτησή τους στο 4ο ΓΕΛ.


Εκτός από το άμεσο και αδιαμφισβήτητο όφελος της συλλογής αίματος για τις ανάγκες του νοσοκομείου, η δράση στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους σχετικά με την αναγκαιότητα της προσφοράς αίματος και στην καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου η ιατρός κ. Μαίρη Γκουϊντάλια μίλησε στους/στις μαθητές/τριες υποψήφιους αιμοδότες/τριες για τη διαδικασία και την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και συζήτησε με τους μαθητές/τριες απαντώντας στις απορίες και τις ανησυχίες τους.

Ομάδα μαθητών/τριών ανέλαβε παράλληλα τη διάδοση της δράσης συντάσσοντας ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε σε όλους τους μαθητές/τριες και φτιάχνοντας αφίσα που κοινοποιήθηκε στον τοπικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου ΓΕΛ Ρόδου ευχαριστεί θερμά το προσωπικό της Διεύθυνσης Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την άψογη συνεργασία και ελπίζει να ακολουθήσουν πολλές κοινές δράσεις για τη διάδοση του θεσμού της αιμοδοσίας.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ