Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για το αεροδρόμιο της Κω

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να ενισχύσει το Αστυνομικό Τμήμα του Αεροδρομίου Κω την 1η Ιουνίου, ενώ τα υπόλοιπα αεροδρόμια θα ενισχυθούν από τις 5 Απριλίου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, με επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κάνει λόγο για έμμεση υποβάθμιση του Αεροδρομίου της Κω, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς της χώρας.

«Η κίνηση στον Αερολιμένα της Κω για το 2019 ξεπέρασε τις 2.676.000 αφιξο-αναχωρήσεις ενώ πραγματοποιήθηκαν 545 συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη έξοδο από τη χώρα» αναφέρει στην επιστολή της, προσθέτοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κω ενώ προβλέπεται να λειτουργεί με 24 αστυνομικούς, η παρούσα δύναμη είναι μόλις 13.

Και καταλήγει: «Η έμμεση υποβάθμιση του αεροδρομίου, ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς της χώρας, δημιουργεί τεράστια ζητήματα στην λειτουργία του αερολιμένα με αντίκτυπο τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία, όσο και στο εξωτερικό» ζητώντας παράλληλα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος της Κω έστω και την τελευταία στιγμή.