Καταδικάστηκαν Έλληνας και Αλβανός για διάπραξη ληστείας

Καταδικάστηκαν Έλληνας και Αλβανός για διάπραξη ληστείας

Καταδικάστηκαν Έλληνας και Αλβανός για διάπραξη ληστείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 563 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 22χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και 36χρονος Έλληνας οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος δύο Σουηδών!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Ανθούλας Καραολάνη και Ειρήνης Χωνιανάκη επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή σε κάθε κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία και προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2019, προσέγγισαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς από τη Σουηδία, στην πόλη της Ρόδου και με απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 45 ευρώ.

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι αλλοδαποί κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η οποία διενήργησε και τη σχετική προανάκριση καταλήγοντας στον 36χρονο Έλληνα και στον 22χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής. Οι δράστες αφού ταυτοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Αφαιρεθέντα αντικείμενα - χρήματα
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρία ναρκωτικά δισκία

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο