Τέλος της εβδομάδας μια πρώτη εικόνα για τη σεζόν στη Ρόδο

Στο τέλος της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να γίνουν γνωστά τα στοιχεία που αφορούν τα slots των αεροπορικών εταιρειών για το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς και για τα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες που το τελευταίο διάστημα ζητούν ενημέρωση γύρω από τις χρονοθυρίδες των αεροπλάνων στο «Διαγόρας» δεν έχουν πάρει ακόμη απάντηση καθώς η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί παρά το ότι οδεύουμε στα μέσα του Φλεβάρη και θα έπρεπε να υπήρχε ήδη μία εικόνα, από το τέλος Ιανουαρίου.

Όλοι παραπέμπουν από βδομάδα σε βδομάδα, αφού καταγράφεται μεν το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες καταθέτουν τα αιτήματά τους για τα slots. Όμως δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην επιβεβαίωσή τους και πάνω από όλα στην πληρωμή τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μέχρι στιγμής ακριβή στοιχεία για τη φετινή σαιζόν. Έτσι ούτε η Fraport αλλά και ούτε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν συγκεκριμένη εικόνα.  

Βέβαια φέτος επικρατεί και μία… δυστοκία σε ό,τι αφορά την εξεύρεση αεροπλάνων, μετά την πτώχευση του Thomas Cook και τη μεταφορά τους σε διάφορες χώρες, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές στις συνεργασίες αεροπορικών εταιρειών και τουρ οπερέιτορ, με ανακατατάξεις, πτωχεύσεις και συρρικνώσεις.

Έτσι δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με βεβαιότητα και πότε θα έρθει τελικά το πρώτο τσάρτερ στη Ρόδο και αν θα ισχύσει αυτό που από καιρό είχε γίνει γνωστό, ότι δηλαδή φέτος θα υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες στις 30 Μαρτίου.

Δράσεις από το σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα και πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο σύλλογος  Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, θα προχωρήσει στη διοργάνωση θεματικής ημερίδας που θα αφορά το περιβάλλον και τον τουρισμό με ενδιαφέρουσες ομιλίες και ειδικευμένους ομιλητές. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο σύλλογος ετοιμάζεται για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μεγάλης έρευνας που διενεργήθηκε την περασμένη χρονιά για τον βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών της Ρόδου. Η έρευνα διεξήχθη για μία ακόμα χρονιά από το ACT College της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του οποίου θα έρθουν στο νησί μας σύντομα για να την παρουσιάσουν.

Φέτος η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και μία καινοτομία. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα στην οποία θα παρευρεθούν και ειδικοί ώστε να προτείνουν λύσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Ρόδος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν.

Η έρευνα συγκέντρωσε και φέτος μεγάλο αριθμό ερωτηματολογίων και τα συμπεράσματά της αναμένονται με ενδιαφέρον.