Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ έχει εκτροχιάσει την κατάσταση στο προσφυγικό

Ν. Σαντορινιός: Η ΝΔ έχει εκτροχιάσει την κατάσταση στο προσφυγικό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 145 ΦΟΡΕΣ

Η ΝΔ δεν έχει σχέδιο αποσυμφόρησης με αποτέλεσμα να οδηγεί τα νησιά στην καταστροφή δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός σχολιάζοντας τους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό.

«Ακούμε για αποσυμφόρηση αλλά μιλάμε για συμφόρηση των νησιών. Στις 7 Ιουλίου στα νησιά είχαμε 15.000 μετανάστες. Στη Σάμο ήταν γύρω στις 2.500 και σήμερα έχουμε 7.500. Άρα για πια αποσυμφόρηση μιλάνε;» διερωτήθηκε ο Ν. Σαντορινιός μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως είπε, η ΝΔ θέλει να κρατήσει στα νησιά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, χωρίς καμία προοπτική, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Και αυτό γιατί υπάρχουν οι αντιδράσεις δεξιών δημάρχων στην ηπειρωτική χώρα που αρνούνται να υποδεχτούν τους πρόσφυγες.

Ο Ν. Σαντορινιός αναφέρθηκε στα νέα κέντρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και εξέφρασε την απορία του για το πώς και με ποιες δυνάμεις θα φυλαχθούν αυτοί οι χώροι.«Αυτό που φτιάχνουν δεν είναι η λύση για να κλείσουν τα προηγούμενα κέντρα, είναι κάτι παράλληλο, μία δεύτερη δομή. Όταν στη Μόρια έχουμε 22.000 και η πρόβλεψη είναι για το νέο κέντρο είναι 10.000, πού θα πάνε οι υπόλοιποι;» υπογράμμισε.

«Η ΝΔ έλεγε ότι θα κλείσουν όλα τα κέντρα και δημιουργούν καινούργια. Πέρυσι τέτοια εποχή στη Λέρο και στην Κω υπήρχαν 750 μετανάστες και πρόσφυγες. Φέτος είναι 3.500 – 4.500. Έχει εκτροχιάσει την κατάσταση και οδηγεί τα νησιά στην καταστροφή» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: avgi.gr

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»