Κοντά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες  η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος

Μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβε η εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος της Μεσαιωνικής Πόλεως Ρόδου.

 Χθες το πρωί ο πατέρας Χρήστος Σιάννας και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής Βαγγέλης Πλάτσης και Νικήτας Μαλλιάκας βρέθηκαν στο Κέντρο «Ελπίδα», όπου ως γνωστόν φιλοξενούνται άτομα με ειδικές ανάγκες από το νησί μας.
 Εκεί διοργάνωσαν μια μικρή γιορτούλα, ψήνοντας σουβλάκια και λουκάνικα για τα μέλη του Κέντρου, «ζεσταίνοντας» παράλληλα και τις καρδιές τους με την επίσκεψή τους αυτή.

 Μάλιστα ο π. Χρήστος δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Κέντρου «Ελπίδα» της πόλεώς μας. Η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος είναι πάντοτε κοντά σε αυτά τα παιδιά. Τα λατρεύουμε και τα αγαπάμε. Δεν είναι ότι απλώς σήμερα κάνουμε αυτή την όμορφη εκδήλωση, να ψήσουμε λουκάνικα, σουβλάκια. Αυτό γίνεται συνέχεια. Όλο το χρόνο η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος βρίσκεται δίπλα στα παιδιά. Δίπλα στην πρόεδρο (σ.σ. Σταυρούλα Καπούλα) που κάνει ένα τόσο πολύ όμορφο και σημαντικό έργο. Εμείς δεν θα τους αφήσουμε ποτέ. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους και θα προσφέρουμε την αγάπη μας και οτιδήποτε άλλο μπορούμε και έχουμε τη δύναμη. Ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε».

 Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου «Ελπίδα» κ. Σταυρούλα Καπούλα, τόνισε απευθυνόμενη προς τον πατέρα Χρήστο: «Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί είσαι πάντα κοντά μας και  σε κάθε δύσκολη στιγμή είσαι δίπλα μας και βοηθάς το Κέντρο και τα παιδιά μας. Νομίζω ότι η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος κάνει έργο».   Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη εκδήλωση έγινε και την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στην αυλή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, ενώ ο π. Χρήστος υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσουν τις μικρές αυτές δράσεις κοινωνικής προσφοράς και σύντομα θα βρίσκονται και σε άλλο ίδρυμα της περιοχής μας.