Παρέμβαση της επάρχου στον υφυπουργό Τουρισμού για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Καρπάθου

Παρέμβαση της επάρχου στον υφυπουργό Τουρισμού  για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Καρπάθου

Παρέμβαση της επάρχου στον υφυπουργό Τουρισμού για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Η Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου παρευρέθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου στην οποία ήταν παρών και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κάρπαθο.

Στην προ-ημερησίας διαδικασία χαιρέτησε τον Υφυπουργό επισημαίνοντας ότι η παρουσία του δηλώνει ότι και ο ίδιος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα συνεργασίας και προγραμματισμού όλων, ώστε με σκληρή δουλειά από όλες τις πλευρές να δοθούν σωστές λύσεις σε χρόνια και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί και ταυτόχρονα να ανοιχτούν νέοι ορίζοντες ανάπτυξης και προόδου επιτρέποντας έτσι στην Κάρπαθο να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της, να κρατήσει τους κατοίκους της στο νησί και γιατί όχι να προσελκύσει νέους.

Η Έπαρχος επεσήμανε μορφές τουρισμού που στην Κάρπαθο έχουν ιδιαίτερη δυναμική όπως το WINDSURFING, όπου στο παρελθόν διοργανώνονταν αγώνες διεθνούς κύρους και η παρέμβαση του Υφυπουργού και προσωπικά του κ. Κόνσολα μπορεί να τους οδηγήσει στο να αναδείξουν την Κάρπαθο ξανά ως έναν ιδανικό προορισμό.

Ακόμα ζήτησε τη συμβολή του Υφυπουργού ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η οργανωμένη κρουαζιέρα στο νησί, βοηθώντας το Δήμο να λύσει όλα εκείνα τα προβλήματα που αποτελούν ανάχωμα, με πρώτο και βασικό την κατάσταση του λιμένα Καρπάθου.

Η Έπαρχος τόνισε ότι «μπορούμε να μιλάμε για ώρες για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις ομορφιές και ιδιαιτερότητες του τόπου. Όμως με ποιο τρόπο όλα αυτά μπορούν να δώσουν την προοπτική που θέλουμε για το νησί, όταν τα προβλήματα υποδομής είναι τεράστια.
Και στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στα παρακάτω:

1) Νοσοκομείο: Η υπόσχεση του Πρωθυπουργού πρέπει να γίνει δέσμευση και ο Υπουργός κ. Κικίλιας να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την πραγματοποιήσει. Την ίδια στιγμή τα προβλήματα του Κ.Υ. Καρπάθου παραμένουν άλυτα. Έλλειψη ειδικοτήτων όπως Παιδιάτρου και Καρδιολόγου και η κατάσταση της Κάσου είναι θέματα που ζητούν άμεσα λύσεις.

2) Συγκοινωνία: Και εδώ τόνισε η Έπαρχος, είμαστε πολύ πίσω. Πλοία που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του 21ου αιώνα και δεν εξυπηρετούν, με διάρκεια ταξιδιού από Πειραιά έως Κάρπαθο από 18 έως 22 ώρες, και με κακό προγραμματισμό με δύο από τα τρία εβδομαδιαία δρομολόγια από Πειραιά να φτάνουν την ίδια ημέρα. Ο νέος σχεδιασμός είναι απαραίτητος όπως επίσης και η σύνδεση με το Ηράκλειο .

3) Λιμάνι: Επισήμανε ότι οφείλουν να πάρουν αποφάσεις. Τα λιμάνια αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και πρέπει να προγραμματίζονται με μακροχρόνιο ορίζοντα. Το νησί έχει δυναμική την οποία οφείλουν να παρακολουθήσουν.
4) Tουρισμός: Είναι αδιανόητο ο Αερολιμένας Καρπάθου να παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα. Προβλήματα όπως η μη λειτουργία του κλιματιστικού από το έτος 2017 είναι απαράδεκτα.

5) Υπηρεσίες: Νευραλγικές υπηρεσίες όπως το Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου, η Εφορία, το ΕΦΚΑ είναι σοβαρά υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του Δημότη. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου υπολειτουργεί και επιβάλλεται η πρόσληψη υπαλλήλου ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σωστά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Να γίνει αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων των νησιών μας.

6) Εκπαίδευση: Τόνισε ότι δεν άλλο. Δυναμική παρέμβαση όλων απαιτείται. Ο Σεπτέμβριος πρέπει να βρει τα παιδιά του Γυμνασίου Πηγαδίων και του ΕΠΑΛ Καρπάθου σε άλλες καταστάσεις.

Η Έπαρχος κλείνοντας σημείωσε ότι όλα τα παραπάνω είναι βασικά προβλήματα της Καρπάθου και δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική προοπτική με όλα τα παραπάνω στο κόκκινο.
«Ως Καρπάθιος Βουλευτής – Υπουργός σίγουρα τα γνωρίζετε. Η παρέμβασή σας είναι απαραίτητη.

Κ. Υπουργέ ,
Το Ελληνικό κράτος πρέπει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών περιοχών. Πρέπει η πολιτεία να σταθεί πολύτιμος σύμμαχος της επιθυμίας μας να παραμείνουμε στον τόπο μας. Φυλάμε Θερμοπύλες και έχουμε κάθε δικαίωμα, για να μην πω απαίτηση να μας προσφέρει η Πολιτεία τα αυτονόητα. Αυτά που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα γίνονταν αυθωρεί και παραχρήμα. Αντί εμείς οι Ακρίτες να έχουμε μια προνομιακή μεταχείριση, περιμένουμε πολλές φορές με ιώβεια υπομονή να λάβουν χώρα οι πολιτικές εκείνες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και θα ενισχύσουν το εθνικό μας φρόνημα.
Αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης, κ. Υφυπουργέ η ανάπτυξη των κρίσιμων παραμεθόριων περιοχών της χώρας. Επιβάλλεται να υπάρχει ένα μόνιμο πλαίσιο εθνικής πολιτικής με σαφείς στόχους και επιλογές και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και κόστους.»

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό