Ελεύθερος με όρους αφέθηκε καταδικασθείς για ναρκωτικά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 35χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα το πρωτόδικο δικαστήριο (Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου) τον Ιανουάριο του 2019 επέβαλε τόσο στον 35χρονο Αλβανό όσο και στον 29χρονο συμπατριώτη και συγκατηγορούμενό του, ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ στον καθένα για την κατηγορία της διακίνησης, ένα έτος φυλάκιση για την αντίσταση και 6 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 30.100 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή , ωστόσο κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου,  δια του δικηγόρου του κ. Νίκου Καραβελάκη, η οποία και εξετάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα, ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του 35χρονου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 35χρονο Αλβανό και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης βάρους 15 γραμμαρίων και μαχαίρι-σουγιά.
Τα ναρκωτικά και ο σουγιάς κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του συλληφθέντος  ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας που έκανε η ανακρίτρια Κω προέκυψε και η εμπλοκή του 29χρονου Αλβανού ο οποίος εντοπίστηκε στο τέλος του Σεπτέμβρη 2017 και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Κω για την υπόθεση αυτή.