Όλα έτοιμα για τα «Παπαντωνάκεια»

Όλα είναι έτοιμα για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και θα πραγματοποιηθεί στη Λέρο η αθλητική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λέρου (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), το Αθλητικό Σωματείο Γ. Σ. Ν. Λέρου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

Υποστηρικτές-χορηγοί της εκδήλωσης είναι δύο ναυτιλιακές εταιρείες,  καθώς και πέντε τοπικές επιχειρήσεις του νησιού με τη χορηγία πέντε δωροεπιταγών αξίας 100ευρώ η κάθε μία, που θα κληρωθούν μια για κάθε αγώνισμα με βάση τους αριθμούς του στήθους με τους οποίους θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν στους προγραμματισμένους αγώνες δρόμου, τρέχοντας η περπατώντας δυναμικά, θα παραδίδουν τους αριθμούς τους στον υπεύθυνο παραλαβής, για να συμπεριληφθούν στην κληρωτίδα κάθε αγώνα, στον οποίον πήραν μέρος.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής θα βρεθούν από το βράδυ της Πέμπτης στο νησί, για να συνεργαστούν με τα μέλη της τοπικής ομάδας υποστήριξης, καθώς και με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, για τη διαμόρφωση της εγκατάστασης των αγώνων.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν επίσης και οι τοπικές αρχές (Νοσοκομείο Λέρου, Λιμεναρχείο, Αστυνομία), καθώς και τοπικές εθελοντικές ομάδες (ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, σωστικές ομάδες κ.α). Τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και αρκετοί φίλαθλοι που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στους αγώνες από τα νησιά της Δωδεκανήσου, θα φθάσουν στη Λέρο την Παρασκευή το μεσημέρι με το καταμαράν.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 10:30 και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 13:00, ενώ χώρος αφετηρίας και τερματισμού όλων των δρομικών αγωνισμάτων είναι το στάδιο στίβου της Αγίας Μαρίνας.

Η διαδρομή των αγώνων, που ξεκινά από το στάδιο στίβου του σχολικού συγκροτήματος Αγίας Μαρίνας, με κατεύθυνση τα Άλιντα, θα είναι κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 10:00 μέχρις τις 13:00. Θα πρέπει όμως ν’ αναφερθεί πως θα επιτρέπεται η ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων, στο μεσοδιάστημα μεταξύ της εκκίνησης των διαδοχικών δρομικών αγωνισμάτων. Η αστυνομία θα προβεί στην έκδοση απαγόρευσης κυκλοφορίας τροχοφόρων για το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε.

Μετά τις 12:30, στο χώρο αφετηρίας-τερματισμού και απονομών στους νικητές-νικήτριες, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ονοματοδοσίας του σταδίου από τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλια στον Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, για την προσφορά του στην αθλούμενη νεολαία του νησιού, αλλά θα δοθεί από τους διοργανωτές αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους δρομείς.

Την Κυριακή το πρωί (10:30) έχει προγραμματιστεί να τελεσθεί τρισάγιο στο μνήμα του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη από τη σύζυγό του Άννα Μπίλλη. Στο τρισάγιο θα παραστούν όλοι οι συνεργάτες και συνάδελφοι προπονητές του εκλιπόντος, τιμώντας τη μνήμη του. Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Σεβαστής, γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και επιστήθιος φίλος του από τα χρόνια της νιότης τους, που θα πάει στο νησί γι' αυτόν το σκοπό.