Δεύτερο περιστατικό φωτιάς στον χώρο του παλιού νοσοκομείου

Το δεύτερο περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου της Ρόδου, έχει θορυβήσει τη Δημοτική Αρχή που βλέπει ένα διαχρονικό πρόβλημα να «σκάει» στην καρδιά της πόλης και λέει «έως εδώ»!

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες, γύρω στο μεσημέρι, εκδηλώθηκε φωτιά αυτή τη φορά στο θυρωρείο του παλαιού νοσοκομείου, λίγες μόλις μόνο ημέρες μετά από εκείνην στο κεντρικό κτίριο.

Μάλιστα, λόγω της φωτιάς προκλήθηκε ζημιά στα καλώδια που υπάρχουν εκεί με αποτέλεσμα να μείνουν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου χωρίς τηλέφωνα!

Αμέσως, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας κ. Γιώργος Τριάντος ενημέρωσε σχετικά τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, πιθανότατα και με τον δήμαρχο.

«Η κατάσταση πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να μπει τάξη!, δηλώνει στη «Ροδιακή» ο κ. Τριάντος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπουν όλοι οι αρμόδιοι «στο παιχνίδι» καθώς δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να διαφυλάξει από μόνος του την ευταξία στο χώρο. «Δεν θα πρέπει να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», λέει ακόμη ο αντιδήμαρχος προειδοποιώντας ότι εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το πρόβλημα θα διογκώνεται. Μάλιστα, θα πρέπει και ο ΟΚΑΝΑ, παράρτημα του οποίου βρίσκεται στο χώρο, να αναλάβει τις ευθύνες του, λέει ακόμη.

Τα δύο απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών, εκτός των άλλων, καταδεικνύουν ότι πλέον «ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» και ουδείς-και κυρίως βέβαια οι αρμόδιοι της Κεντρικής Διοίκηση-μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει το πρόβλημα και την «πληγή» που υπάρχει στην καρδιά της τουριστικής Ρόδου.

Μετά από τα παραπάνω, και με τις πρωτοβουλίες που πιθανότατα θα αναλάβει η Δημοτική Αρχή για «να ανακινήσει» το θέμα, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα.