Θα υπάρξει κανονισμός για τους ομπρελάδες στην παραλία

Θα υπάρξει κανονισμός για τους ομπρελάδες στην παραλία

Θα υπάρξει κανονισμός για τους ομπρελάδες στην παραλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1509 ΦΟΡΕΣ

Μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο, κ. Θανάση Στάμο είχαν, χθες, εκπρόσωποι των ομπρελάδων που δραστηριοποιούνται στην κεντρική παραλία της πόλης, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη για τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής σχετικά με το πως επιθυμεί να λειτουργούν οι παραλίες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αρχικά ο κ. Στάμος τους εξήγησε ότι βρίσκονται εν αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) και μόλις έρθει αυτή τότε θα μπορούν να είναι πιο συγκεκριμένοι για τη λειτουργία των παραλιών.

Μάλιστα, στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει ένας κανονισμός που να διέπει τη λειτουργία τους και να εφαρμόζεται από όλους, με στόχο πάντα την αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιάζουν και των υπηρεσιών που παρέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στάμος τους κατέστησε σαφές ότι με τη λήξη της φετινής σεζόν θα πρέπει να απομακρύνουν τις ομπρέλες και τον εξοπλισμό τους με δική τους ευθύνη αφού οι παραλίες δεν μπορούν να μετατρέπονται σε αποθηκευτικούς χώρους.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ομπρελάδων, για ακόμα μία φορά, έθεσαν το θέμα της δυσβάσταχτης προκαταβολής που καλούνται να καταβάλουν πριν από την έναρξη της σεζόν για τη δραστηριότητά τους στις παραλίες.

Ο κ. Στάμος τους είπε ότι θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος, ωστόσο θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να ελαφρύνουν αυτό το βάρος, βάση του περιθωρίου που τους δίνει ο νόμος, πιθανόν και με απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των ομπρελάδων είχαν την ευκαιρία να έχουν μία πρώτη συνάντηση και με τον Δήμαρχο ο οποίος, λένε οι πληροφορίες τους υποσχέθηκε ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομαλή λειτουργία των παραλιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Στάμος είχε πει ότι το προτιμησιακό δικαίωμα θα ισχύσει και φέτος, ωστόσο εκείνο που θέλουν είναι να υπάρξει ένα μικτό σύστημα με τους ιδιώτες.

Τέλος, ο Δήμος φέτος θα προχωρήσει σε διαγωνισμούς που πιθανότητα θα έχουν διετή διάρκεια. Σύμφωνα με τον κ. Στάμο, τα πόστα θα είναι πολλά, ειδικά μετά τη μείωση των 100 μέτρων υποχρεωτικής απόστασης μεταξύ τους, κάτι το οποίο βέβαια είναι θετικό για τους δραστηριοποιούμενους στις παραλίες.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη