«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά μέτρα», δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, μετά την απόφασή της να επιτάξει ακίνητο στην τοποθεσία «Λέπιδα» για τη δημιουργία κλειστού κέντρου, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

«Είναι ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το πρόβλημα» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, κατηγορώντάς την ότι βλέπει το θέμα μόνο ψηφοθηρικά. «Μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει ψήφους στην ενδοχώρα, που είναι περισσότερες, καταστρέφει τα νησιά» είπε και διαμήνυσε ότι οι κάτοικοι της Λέρου θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όποια κίνηση από πλευράς κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής.

Σ’ ό,τι αφορά στην εξαγγελία της κυβέρνησης, για καταβολή ανταποδοτικών τελών στα νησιά που επιβαρύνονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό (στη Λέρο αντιστοιχεί το ποσό των 387.450 ευρώ και στην Κω το ποσό των 559.650 ευρώ), ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν δοθεί εδώ και καιρό για τη ζημιά που υπέστη το νησί, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν τα θέλει.

«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά. Θέλουμε ν’ αποσυμφορηθεί το νησί από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Το νησί μας έχει άλλο όραμα και εκεί θα το φτάσουμε. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι» κατέληξε.