«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά μέτρα», δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου

«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά μέτρα», δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου

«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά μέτρα», δηλώνει ο δήμαρχος Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, μετά την απόφασή της να επιτάξει ακίνητο στην τοποθεσία «Λέπιδα» για τη δημιουργία κλειστού κέντρου, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

«Είναι ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το πρόβλημα» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, κατηγορώντάς την ότι βλέπει το θέμα μόνο ψηφοθηρικά. «Μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει ψήφους στην ενδοχώρα, που είναι περισσότερες, καταστρέφει τα νησιά» είπε και διαμήνυσε ότι οι κάτοικοι της Λέρου θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όποια κίνηση από πλευράς κυβέρνησης για δημιουργία νέας δομής.

Σ’ ό,τι αφορά στην εξαγγελία της κυβέρνησης, για καταβολή ανταποδοτικών τελών στα νησιά που επιβαρύνονται από το προσφυγικό/μεταναστευτικό (στη Λέρο αντιστοιχεί το ποσό των 387.450 ευρώ και στην Κω το ποσό των 559.650 ευρώ), ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν δοθεί εδώ και καιρό για τη ζημιά που υπέστη το νησί, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν τα θέλει.

«Δεν θέλουμε ανταποδοτικά. Θέλουμε ν’ αποσυμφορηθεί το νησί από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Το νησί μας έχει άλλο όραμα και εκεί θα το φτάσουμε. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων